metko 2 #1 Публикувано 28 Юли, 2020 Здравейте колеги, От скоро съм собственик на Джаз 2009, 1,4 / 100 к.с. , i-shift. Имам следния проблем с климатроника, когато карам до 60 км/ч климатроника си работи без проблем, но над тази скорост незнайно защо компресора спира да работи не зависимо климатроника как е настроен (дали e на ауто или механично зададени опции с включен АС) и не зависимо от оборотите дали са 1500 или 2500 или на коя скорост съм (на трета или шеста). Някой имал ли е такъв проблем или някакви съвети да ми дадете от какво може да е? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
u_bo 12 #2 Отговорено 28 Юли, 2020 На мен ми прилича на ровена и объркана елинсталация. Закачи я на диагностика и виж дали компютъра правилно отчита оборотите и скоростта. А може да е и нещо съвсем тъпо - като незакрепена пластмаса , която при висока скорост ти натиска и блокира перката, следва прегряване на кл.радиатор и изключ. на климатика Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
metko 2 #3 Отговорено 28 Юли, 2020 И на мен ми прилича на объркана ел инсталация. Иначе съм и правил диагностика и всичко си е наред. Събота имам среща с електричар, ще споделя неговата версия. Просто исках първо тук да споделя проблема за да съм подготвен... Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
metko 2 #4 Отговорено 25 Август, 2020 (Редактирано) Здравейте колеги! След допълване на малко липсващ фреон и сменен датчик на налягането на климатика нищо не се промени. Климатроника над 60 км/ч. спира да работи. Като подам повечко газ се включва. Не зависимо дали съм на ауто мод или механично настроен климатик. При паркирано положение перките ту работят ту спират в интервал м/у 6-7 секунди. Така и не разбрахме каква е причината за това поведение на климатроника. Вече започвам да си мисля, че климатроника на Джаз 2009 така си работи просто... Може ли за вашите коментари и съвети? Редактирано 25 Август, 2020 от metko Печатна грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka_dts 21 #5 Отговорено 27 Август, 2020 Здравейте, При мен още от както имам колата се получава следното - климатика започва да работи, охлажда добре и след някакъв период от време (не мога да кажа колко примерно 40 мин - 1 час) започва да духа слабо все едно са се затворили клапите. Изключвам го и за 3 - 5 мин. се връща нормалният поток на въздух. Акого включа след това се повтаря същото - работи известно време нормално и после спира да духа. Може ли някой да ми даде съвет какво да проверя. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове