kokobrise 0 #1 Публикувано 8 Юли, 2020 Колеги, отскоро темпомата ми прави пробллем и се изключва на случаен принцип. Понякога след 1 километър, понякога след 5 или повече. Не мога да хвана алгоритъма кога точно и при какви условия изключва, но преди не е правила такъв проблем. Акорда е бензин. Имате ли предположения какво може да бъде? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 315 #2 Отговорено 8 Юли, 2020 Най-вероятно лош контакт на ключетата на педалите на спирачките или съединителя...или регулировката им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 48 #3 Отговорено 8 Юли, 2020 При мен също изключва, но аз си знам защо - датчика на съединителя не прави конткакт. След наместване с крака и 2-3 псувни тръгва. Гледах, че струват 60лв и съм се примирил. Може да го пръсна с WD-40 да видя какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 315 #4 Отговорено 8 Юли, 2020 преди 14 минути, prissnr написа: При мен също изключва, но аз си знам защо - датчика на съединителя не прави конткакт. След наместване с крака и 2-3 псувни тръгва. Гледах, че струват 60лв и съм се примирил. Може да го пръсна с WD-40 да видя какво ще стане. Аз това предположих по-горе, само че ти го наричаш датчик, а аз ключе. Въпрос на терминология, датчик обикновено е нещо, което си изменя стойността на съпротивление, напрежение, ток според температура, налягане..., в случая е само ключе отворено/затворено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokobrise 0 #5 Отговорено 8 Юли, 2020 А къде точно се намира този датчик/ключе? Мога ли с подръчни средства да го извадя и сменя? Впрочем днес ще сменям съдинител, но това едва ли има нещо общо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 315 #6 Отговорено 8 Юли, 2020 преди 13 минути, kokobrise написа: А къде точно се намира този датчик/ключе? Мога ли с подръчни средства да го извадя и сменя? Впрочем днес ще сменям съдинител, но това едва ли има нещо общо. Не съм ги виждал, но знам, че са някъде високо под таблото и педалите ги натискат в свободно състояние...Не знам и дали могат да се разглобят/почистят, но без сваляне, едва ли само с напръскване отвън. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 48 #7 Отговорено 8 Юли, 2020 (Редактирано) Ключе, датчик, някакво подобно на тези, които следят за отворена врата. Не е високо. Точно на лоста на педала е, стои като стопер и се стига лесно. Откача се от буксата и се сваля с ключ 17. Аз моето го свалях, но освен да го гледам умно друго не можах да му направя. Снимката не е моя, но е подобно. Едит: ако намериш от някъде такива ключета, може ли да драснеш да взема и аз 1 Редактирано 8 Юли, 2020 от prissnr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове