Civic Owner 8 #1 Публикувано 21 Юни, 2020 Здравейте, интересува ме колко трябва да е височината на педала от пода на автомобила и педалите трабва ли да са равни ? При мен е около 173 мм, отделно самия педал стои около 1.5 см по-високо от педала на спирачката, педалите на спирачката и съединителя би трябвало да са на еднаква височина според мен. Явно е сменявана помпата при мен и педала не е регулиран като хората. Някой може ли да потвърди ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 21 Юни, 2020 По принцип на повечето коли стои малко по високо от спирачката, но е въпрос на вкус (казало кучето и си облизало задника) .🙂 За целта има регулировка на оста на горната помпа и можеш да си го настроиш по твои "вкус". Можеш да го изравниш със спирачката, можеш и по долу да го свалиш, ако толкова те мързи да вдигаш левия крак. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #3 Отговорено 21 Юни, 2020 (Редактирано) Off Topic преди 29 минути, mar_tod написа: ... ако толкова те мързи да вдигаш левия крак ... ... си купуваш автоматик! Нема ти требе и левата ръка. Редактирано 21 Юни, 2020 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #4 Отговорено 21 Юни, 2020 Педала се регулира. Моя беше по-ниско и не включваше добре. След като го регулирах приблизително 175 от пода. Всичко се оправи.Погледни това http://www.crvclub.ru/manuals/CR-V-2_manual_eng/manual_uk_shop/group_4h.htm#153616Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #5 Отговорено 21 Юни, 2020 (Редактирано) Точно както си мислех се оказа, някога е сменявана помпата(личи си,че е нова а и има бележка в сервизната история), регулирането беше все едно са го правили с краката. Педала беше твърд и отделяше доста нагоре, отделно пукаше и стоеше около 2 см по-нагоре от този на спирачката. След регулирането е мнооого по мек, пукането и щракането изчезнаха, сега е на едно ниво с този на спирачката и съединителя започва на включва на около 8-9 мм от започването на отпускането на педала,както е при нов съединител. Скоростите включват чудесно. Благодаря за отговорите. Принципно този реглаж не би трябвало да се пипа, лошото е,когато е пипал някой умник преди теб. Редактирано 21 Юни, 2020 от Civic Owner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #6 Отговорено 21 Юни, 2020 преди 24 минути, Krasi-mir написа: Скрий съдържанието ... си купуваш автоматик! Нема ти требе и левата ръка. Това няма особено значение, но пък хич не ме кефи да стои 2-3 см по-нагоре като на Краз. Още повече при положение,че не трябва да е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #7 Отговорено 21 Юни, 2020 Хората са го написали 200мм от пода.Педала на спирачката също се регулира.Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #8 Отговорено 21 Юни, 2020 Haynes казва 18 сантиметра. Истината е някъде там. При мен обаче са доста по-малко(около 15). Важното е, че педала се държи точно както трябва, натиска се лесно и се сменят лесно скоростите. Благодаря за информацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #9 Отговорено 21 Юни, 2020 (Редактирано) 18 (20) ала до ламарината, изолацията при мен е около 2,5 см. На един колега с бензинка мерих съединителя и той е около 175мм до изолацията. Редактирано 21 Юни, 2020 от firediesel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове