Nedial 3 #1 Публикувано 11 Юни, 2020 Колата е CRV-2, дизел, 2006. Имам дразнеща дреболия с предните седалки. Има малък луфт между облегалките и хоризонталната част на седалката. Като сядам лекичко потропва или припуква облегалката към хоризонталния панел върху който се седи. Сякаш има луфт 3-5 мм между двата компонента на седалката. Явно с годините се е разбило и разхлабило нещо, което ги свързва един към друг. Седалките визуално са перфектни и не ми се заменят. Предполагам че ако някъде в механизмите се подложи някаква втулка или шайба, ще спре пукането. Дайте съвет какъв майстор може да го оправи, може би тапицер? Или да не обръщам внимание? Предполагам че с много коли над 10 г е така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksandar_Stoyanov 14 #2 Отговорено 12 Юни, 2020 На моето CR-V седалката беше като карбалка, моя майстор успя с някакви планки да я постегне и вече две години карам така. В началото не мърдаше, сега пак имам някакъв малък луфт, ще го карам пак да разглабя по някое време. Според мен без да я разглобиш няма как да знаеш какво точно трябва да се направи, но мога да потвърдя, че подлежат на ремонт. Другото което може да направиш е, да вдигнеш нивото на седлаката с врътката отстрани, така при мен ефекта на разхлабване намаляваше малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 12 Юни, 2020 Моята засега няма луфт, ама по дупките скърца като на Икарус... Предполагам, следващия етап е да спре скърцането и да се разклати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове