ivann_rs 3 #1 Публикувано 10 Юни, 2020 Здравейте колеги, Драскам два три реда за всички, които са или им предстой да са в положението в което бях. Колата е Акорд 2.4 бензин, 2005, Екзекютив, ръчка. Закупих я директно от Швейцария и това си личеше от всякъде - гледана и поддържана както производителя препоръчва. Исках да я запазя максимално в това състояние, но в същото време я купих с идеята да мога да пътувам Русе - София поне 1 път седмично без особени трудности и що годе комфортно, това беше и причината да купя такъв модел и двигател, въпреки цената им на пазара. Разбира се при километри от сорта на 30-35к годишно е нормално да се замисля за газифициране, макар да не ми се искаше. След проучване ме насочиха към Бранко (маркони) в Русе, но за съжаление това стана малко късно и вече бях ангажирал слагането на газ другаде, а и при Бранко опашката е голяма и нямаше как да стане скоро. Сложих система СТАГ 4 плюс, която сама по себе си не е никак лош вариант и работи прилично, но не и както на мен ми се искаше. След последващо посещение при Бранко, той доста коректно ми обясни за системата, какво може да очаквам да се случи и кога. И като, че програмирано точно при първото застудяване светна чека - грешката беше за бедна смес. Точно каквото ме беше предупредил и Бранко, 6мм маркучи, не достатъчен изпарител за тази мощност и не достатъчно бързата връзка на компютъра на стаг с този на Акорда. След известно време се по изнервих и запазих час при него, като се разбрахме да запазим бутилката и само това, всичко друго сменихме с това което той ме посъветва и с това, с което работи, а именно Романо, по-голям изпарител и други дюзи. След цялата процедура съм ходил при него само веднъж, за да видим данните от компютъра и дали всичко е в норми, като не се наложи никакво допълнително настройване. Колата се движи доста прилично и не се усеща разлика с карането на бензин. Чека до сега за близо 5 месеца не е светвал. Особено приятно впечатление ми направи, че за всичко ми беше обяснено и вниманието му към детайлите, също така още след като взех колата и след първото ми пътуване до София той помоли да му се обадя и коментирахме как се държи автомобилът. Така, че от към майсторлък аз бих дал само положителни отзвуци към неговата работа. Не бих си позволил да коментирам цените му, за всеки те са според модификацията, но би казал, че са конкурентни с останалите. Тук единствено съжалявам, че избързах с монтирането другаде. Ако имате допълнителни въпроси може да ми драскате, но съм сигурен, че и той би ви обърнал внимание, стига да е отминала кризата за бутилки в Италия. Колкото до Акорда - не съм правил нищо друго, освен смяна ремък, накладки, редовно маслото, единият механизъм на прозорец ( с такъв от алиекспрес - работи идеално ), и добавих блутут и usb пак от алиекспрес към аудиото - работи перфектно. Всичко това за година и малко. Мнението ми като цяло за автомобила са доста положителни, макар, че ако очаквате супер лукс или спортен автомобил - то това определено не е модела за вас. Но ако ви трябва сигурен, приятен и евтино возило на изминат километър - бих го препоръчал. P.S. Бранко свали и ми връчи цялата стара система на СТАГ в кашони готова за монтиране. Към нея имам всички документи, на колата е била около 7 месеца. Ако някой се интересува може да ми драска на лично. Единствено не знам дали гаранцията ще важи. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #2 Отговорено 11 Юни, 2020 Ако напишеш мнението си в темата на Маркони, може би ще е по-полезно, тъй като тук ще я прочетат предимно притежателите на Акорд. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Михайлов 9 #3 Отговорено 11 Юни, 2020 Колега може ли да пратиш линк на машинката за прозореца, че на мен заден десен се сваля 2-3см и дотам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivann_rs 3 #4 Отговорено 11 Юни, 2020 Преди 14 часа, Knoxville написа: Ако напишеш мнението си в темата на Маркони, може би ще е по-полезно, тъй като тук ще я прочетат предимно притежателите на Акорд. Да съгласен съм с теб. Пуснах я в Акорд, защото за тази кола ставаше въпрос и този двигател, но има логика и там да пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivann_rs 3 #5 Отговорено 11 Юни, 2020 Преди 5 часа, Димитър Михайлов написа: Колега може ли да пратиш линк на машинката за прозореца, че на мен заден десен се сваля 2-3см и дотам. Много се извинявам. Снощи дописах темата късно и съм сбърал - не е механизма за прозореца, а този за отключване и заключване. По магазините тук е 120 - 300 лв. Аз го купих за 15 лв и не съм имал проблеми. Колкото за прозореца - според мен отвори и виж пътищата и жилата в какво състояние са и на какво може да се дължи това. Бях гледал и някакъв клип за настройване на системата, ако ти е комфорт (сами се спускат и качват до горе). Да знаеш, че отварянето е малко кофти, но се случват нещата с търпение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Михайлов 9 #6 Отговорено 12 Юни, 2020 Аз свалих кората и жилото сякаш се беше разбридало. Най-вероятно е от него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaTaHaTa666 2 #7 Отговорено 14 Юни, 2020 А колега, може ли да ми кажеш, горе долу какъв разход ти дава на газ(градско и извънградско). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Михайлов 9 #8 Отговорено 15 Юни, 2020 (Редактирано) Моята газова я слягах в кв. Хаджи Димитър. До магазин Бонус 96. Дава ми 15 градско. Извънградско може и под 10 да падне, ако карам 100-120. Мисля, че със 150 ми харчеше към 13. Редактирано 15 Юни, 2020 от Димитър Михайлов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivann_rs 3 #9 Отговорено 17 Юни, 2020 На 14.06.2020 г. at 9:02, CaTaHaTa666 написа: А колега, може ли да ми кажеш, горе долу какъв разход ти дава на газ(градско и извънградско). Разхода е като на колегата под твоя коментар. Общо взето в града при галене, но то тая кола за градско ръчкане хич не е удобна, дава около 12 - 13, при тръгни спри и примерно редовно минаваш 2600 оборота ще отиде на 14-15. При много газ в града - повече. Извънградско до 120 - почти не гори масло и разход около 9, Около 120 - 160 - разход 11 - 12 + масло, 180 - 200 май не гори газ, а само масло. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaTaHaTa666 2 #10 Отговорено 22 Юни, 2020 Хахаха мерси колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове