Jump to content
Restless

След автопроизшествие

Recommended Posts

Преди 6 месеца имах леко произшествие - КАТ, писаха ме виновен взеха ми 9т и акт за 100лвБГ Имоти към които ми е Каското и ГО ми изплатиха полагаемото - то беше просто одраскване.В петък - получавам писмо от БулИнс служба "РЕГРЕСИ" (егати името?!), да представя в тази служба, копие от полица за ГО + акта за произшествието ... в противен случай щели да заведат "регресен иск за възстановяване на изплатеното обезщетение"За пръв чувам за такова нещо - е, то ми е и първо произшествие по моя вина, но някой знае ли дали такива покани са обичайна практика?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 месеца имах леко произшествие - КАТ, писаха ме виновен взеха ми 9т и акт за 100лв

БГ Имоти към които ми е Каското и ГО ми изплатиха полагаемото - то беше просто одраскване.

В петък - получавам писмо от БулИнс служба "РЕГРЕСИ" (егати името?!), да представя в тази служба, копие от полица за ГО + акта за произшествието ... в противен случай щели да заведат "регресен иск за възстановяване на изплатеното обезщетение"

За пръв чувам за такова нещо - е, то ми е и първо произшествие по моя вина, но някой знае ли дали такива покани са обичайна практика?

[/quote

Колега бул инс така работят обади им се по телефона и се разбери с тях, ако не можеш да отидеш да им го занесеш може да им го пратиш и по факс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е.И други компании искат копие от Гражданската да им се представи.Когато не я получат служебно от съответната компания пращат писмо на титуляра на полицата.Ще се наложи да се разходиш с полицата до там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ги пратил в 18-та глухаДа се оправят бе.Когато е трябвало да представяш документи,ти си ги представил на когото трябва! Ако заведът иск,после ще си платят и разходите по делото (И много добре го знаят). Те не са никакъв орган в тая държава, нито ти имаш някъкви взаимоотношения с тях (нито искаш да имаш). Къде е казано,че трябва да представяш гражданската си отговорност пред трети лица? Има катастрофа,КАТ е бил там,искали са ти ГО и книжка и документи и пътни данъци и алкохолна проба и какво ли не още. Ти си представил каквото е трябвало и хората са си направили официални документи от които разни такива бюрократични компании да си черпят информацийка.Аз на времето имах една яка катастрофа(не по моя вина) и след една година компанията на виновния започва да ми изпраща писма,че трябвало да им възтановя щетите,а в акта си пише много точно кой е виновен.Освен това държавата завежда дело задължително,защото аз имам две средни телесни повреди. И една много интересна подробност - никъде по писмото няма нищо официално от тяхна страна,на никой името или длъжноста не фигурира. Ако се изплашиш и се хванеш... идеално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе това да не е нов вид рекет бе да им :ebanjeee: майката да си се оправят със твойте застраховтели какво те бъркат теб не е лошо да се консултираш с адвокат и ако не те мързи да им заведеш истинско дело за тормоз или нещо подобно :tooth::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе това да не е нов вид рекет бе да им :ebanjeee: майката да си се оправят със твойте застраховтели какво те бъркат теб не е лошо да се консултираш с адвокат и ако не те мързи да им заведеш истинско дело за тормоз или нещо подобно :tooth::P

Май още нашата съдебна система не е дорасла за такъв род дела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...