FreddyGunner 24 #1 Публикувано 27 Май, 2020 Здравейте, колеги, От почти година карам Акорд 7 2.2 дизел и от няколко месеца усещам един проблем, който много трудно мога да обясня. Лошото е, че не го прави постоянно и дори и да я качим на диагностика не е гаранция, че ще го направи /не съм я качвал досега/. Проблемът е следният.. от зимата започна да не работи равномерно, но само, когато тя си иска. Без значение дали е топла или студена. В началото ми направи впечатление, че започва да притриса, когато съм на светофар, но няма промяна в оборотите - никаква. След време този проблем започна да го прави след като съм карал с някаква постоянна скорост и спра на светофар си променя звука и започва вибрация във волана главно, и малко в скоростния лост. Оборотите не се променят на ПХ. Най-голямата разлика идва, когато подам газ, тогава се форсира много тромаво, вибрира страшно много и като пусна газта много бавно падат оборотите. Правеше ми впечатление, че когато изключа климатроника и след 2-3 минути спира да го прави и колата се нормализира. Ако не го направи, след известно време каране се оправя от самосебе си или като я загася и запаля на ново, всичко е нормално. Нещо ме навежда на мисълта, че някоя дюза се бъгва и не пуска достатъчно гориво, но нямам представа дали е така. Като цяло опитът ми с дизелите не е особено голям. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е решението? Какво бихте ме посъветвали да проверя? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #2 Отговорено 27 Май, 2020 Аз също мисля за дюза, но може и да е от ЕГР или не добра горивна смес (от маф сензора или от ЕГР) ! Ще ти препоръчвам да направиш следното: 1) Сложи концентрирано добавка за почистване на дюзи на цял резервоар; 2) Почисти MAF сензора със спрей. 3) Ако имаш възможност свали EGR и го почисти. Поздрави, 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FreddyGunner 24 #3 Отговорено 27 Май, 2020 Благодаря! Забравих да спомена, че съм пробвал няколко добавки вече за почистване, включително и смеска бензин 100 октана + двутактово масло и Bardahl добавка. Няма ефект. MAF и ЕГР не съм чистил, но е добър старт. Днес докато се прибера от работа не го направи нито един път, докато вчера почти през целия път.. Явно колата е с характер! 😀 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #4 Отговорено 27 Май, 2020 Задължително виж егр! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FreddyGunner 24 #5 Отговорено 6 Юни, 2020 (Редактирано) Днес свалих тръбата от ЕГР-а и имаше малко мазни и лепкави сажди. Като имам време ще сваля целия всмукател да го изчистя хубаво. MAF сензора изглеждаше добре, погледнах и буксите на дюзите, но и те изглеждаха като нови. Утре ще видя дали ще прави пак номера.. Редактирано 6 Юни, 2020 от FreddyGunner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1309 #6 Отговорено 7 Юни, 2020 ЕГР-а. Него свали и промий. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове