BLOT17 4 #1 Публикувано 9 Март, 2020 Здравейте . От половин година имам проблем ,който се засилва . Различните предавки влизат по-трудно , като задната половината от пътите не иска да влезне изобщо (някой път се случва и на другите) . Четох много , но моят при моят проблем няма значение дали колата е запалена или не . На другите колеги винаги има разлика дали е загряла колата , определени обороти и т.н. Давам в ред по трудност влизане на предавките - Задна , първа и пета , трета , втора и четвърта . 2рата помпа на съединителя се оказа ,че тече . Долях масло , но проблема не се оправи . Само педала стана нормално твърд (беше омекнал) . Та не съм на ясно с тези скоростни кутии - втулки ли са , синхронизатори ли са ... Опитвам се да се свържа с много добър майстор на хонди за да отида на преглед ама не мога да се свържа още с него и ми е интересно дали някой друг не е имал такъв проблем ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 9 Март, 2020 (Редактирано) Маслото сменяно ли е в скоростната кутия. В съединителя си долял спирачна течност нали,а пробва ли да направиш промивка, чрез източване от долната помпа. Ако е чернилка която се вижда още като отвориш казанчето ,иска хубава промивка,дано помпите не са заминали но щом е протекла 2ра. Не са някъква цифра за нови две помпи. Редактирано 9 Март, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #3 Отговорено 9 Март, 2020 (Редактирано) Да , DOT3 досипах . Маслото не е сменяно . Промивка или каквото и да било не съм правил друго . По телефона от сервиза ми казаха ,че е почти сигурно ,че е счупена вилка за този набор от проблеми . Ще я проверят на място утре и явно отивам на нова стара скоростна кутия . Помпите ще ги сменят утре . Само не знам дали моята кола като е 2000 г е със жило или със щанга . Че в Мегапартс цената за двата вида е огромна . Ако някой може да ми каже това . (И на английски търсих в интернет ,но не намерих информация коя година е с жило и коя със щанга) Редактирано 9 Март, 2020 от BLOT17 правописна грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 9 Март, 2020 (Редактирано) Пробвай тук по VIN номер да намериш каква е твоята. https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda Редактирано 9 Март, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #5 Отговорено 9 Март, 2020 Благодаря за отговоря CARPERA . Може би леко тъп въпрос , но къде се намира този VIN номер за да проверя ? Иначе от сервиза казаха ,че щом Задна половината от пътите не влиза изобщо и останалите предавки също имат проблем им говори за счупена вилка . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #6 Отговорено 9 Март, 2020 (Редактирано) На табелка в коша при мотора,и в талона ти. Тук е показано http://vin-location.com/cars/honda-hr-v-2000-2005/ Редактирано 9 Март, 2020 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #7 Отговорено 9 Март, 2020 Получи се , но не знам какво да гледам . Извинявам се ,че съм индианец в това отношение ... Ето връзката на моята скоростна кутия ако някой знае какво да се види : https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=20764&cmodnamepc=HR-V&xcardr=3&dmodyr=2000&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=4WD&nplgrp=2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #8 Отговорено 9 Март, 2020 (Редактирано) Върху всяка кутия има номер защо в сервиза не намерят твоя. Така ще знаеш какво да търсиш. Редактирано 9 Март, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #9 Отговорено 9 Март, 2020 Зададох си интересен въпрос - защо проблемна вилка на задна предавка може да попречи на влизането на лоста и на останалите предавки . Утре ще попитам ,че нямам знанията да си отговоря . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #10 Отговорено 10 Март, 2020 Кутията се оказа ,че си има износване , но не е за смяна още . В сервиза , който бях съм супер очарован . Страхотна работа свършиха по колата (че отидох и за още неща) , страхотно отношение и качество на страхотни цени . Май не съм бил в по-добър сервиз . Не знам правилата на форума и за това не казвам къде съм бил . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #11 Отговорено 10 Март, 2020 Може да помогнеш като дадеш цени,какво са свършили какво са сменили. Ако иска някой ще те пита на лично и ще му дадеш сервиза. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #12 Отговорено 11 Март, 2020 Проверка диференциал,колела,помпи,смяна на Опръстен,смяна на двете помпи на съединителя,подмяна на течност,повдигане на гърнетата и може да пропускам още неща . Като цяло ми отогваряха на всеки въпрос и това ми беше в супер полза . Та като труд някъде около 60лв ,но не може да бъде калкулирано всичко и може би доста от нещата ги направиха от самите себе си без да се калкулира . За това не смея да кажа кое колко точно са взели за да не е подвеждане или подбиване на цени ,а само смея да твърдя ,че съм очарован . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLOT17 4 #13 Отговорено 11 Март, 2020 Ето друго нещо индикиращо коректност - Съдеинителя ми вече отделя сравнително високо и не е в толкова добро състояние . Обаче вместо да ми кажат "Оу заминал е , трябва да се смени" ми казаха ,че има още живот в него и след време да го сменя . Защото при нов сервиз винаги очакваш ,че може да те излъжат . Скоро патих с друг сервиз точно по тази причина . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sakrayaami 45 #14 Отговорено 11 Март, 2020 Колеги ако ти се занимава пусни едно положително мнение за въпросния сервиз тук: https://forums.hondabg.com/forum/15-сервизи-магазини-цени/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове