Belov_90 0 #1 Публикувано 5 Февруари, 2020 Здравейте , колеги, в търсене съм на бутоните за ел. стъклата при шофьора(4 ел. стъкла) , но без никакъв резултат до сега. Ако някой от вас има налични или е отремонтирал такива нека сподели мнение. Проблема е единствено в бутона за шофьорското стъкло, релетата вътре в управлението са здрави, но не функционира. Благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #2 Отговорено 6 Февруари, 2020 На 5.02.2020 г. at 10:48, Belov_90 написа: Здравейте , колеги, в търсене съм на бутоните за ел. стъклата при шофьора(4 ел. стъкла) , но без никакъв резултат до сега. Ако някой от вас има налични или е отремонтирал такива нека сподели мнение. Проблема е единствено в бутона за шофьорското стъкло, релетата вътре в управлението са здрави, но не функционира. Благодаря ви предварително! Виждам,че си от Дупница ..свържи се със един гуро в хондите ....fenabg мога само да ти завидя,че си от Дупница и караш хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov_90 0 #3 Отговорено 6 Февруари, 2020 Хондата вече беше при Fenabg за обслужване и сега направо мърка 😉, но той няма възможност да ми съдейства на този етап по този и затова се обърнах към форума Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #4 Отговорено 6 Февруари, 2020 Току-що, Belov_90 написа: Хондата вече беше при Fenabg за обслужване и сега направо мърка 😉, но той няма възможност да ми съдейства на този етап по този и затова се обърнах към форума Разбирам ....не се и съмнявам,че мърка щом е пипната от фенабг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #5 Отговорено 6 Февруари, 2020 Тоя модул с бутоните не се ли разглобява? Питам, защото имах същия проблем със шофьорския бутон на CR-V 1. Това е най-използвания бутон от всички. Освен това има и автоматичен режим. В момента на допиране и разделяне на контактите може да се получи искра, и от там нагар. От натоварването по време работа контактите се нагряват, разстопяват пластмасата, тя влиза между тях и им пречи да се допрат (така беше в моя случай). Разглобих, почистих, смазах и проработи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov_90 0 #6 Отговорено 6 Февруари, 2020 5 minutes ago, Krasi-mir said: Тоя модул с бутоните не се ли разглобява? Питам, защото имах същия проблем със шофьорския бутон на CR-V 1. Това е най-използвания бутон от всички. Освен това има и автоматичен режим. В момента на допиране и разделяне на контактите може да се получи искра, и от там нагар. От натоварването по време работа контактите се нагряват, разстопяват пластмасата, тя влиза между тях и им пречи да се допрат (така беше в моя случай). Разглобих, почистих, смазах и проработи. При мен не е точно бутон, а нещо като потенциометър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #7 Отговорено 6 Февруари, 2020 То че не са бутони, не са. Така им вика народа. Правилното наименование е по-скоро ключове. Ама с това "нещо като потенциометър" ме хвърли в недоумение. Една снимка на ключове за ел.стъкла на HR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov_90 0 #8 Отговорено 7 Февруари, 2020 7 hours ago, Krasi-mir said: То че не са бутони, не са. Така им вика народа. Правилното наименование е по-скоро ключове. Ама с това "нещо като потенциометър" ме хвърли в недоумение. Една снимка на ключове за ел.стъкла на HR-V Да, такива са, но след разглобяване стигаш до платката , но не съм снимал за да ти покажа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #9 Отговорено 7 Февруари, 2020 Извинявам се, моя грешка. Като каза платка и се усетих, че на CR-V 1 са от стария тип, т.нар. ЦК ключ със 3 положения. Там няма платка, всичко е механично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov_90 0 #10 Отговорено 19 Февруари, 2020 (Редактирано) Здравейте, колеги, още съм в процес на търсене на прословутите бутони Дали може да се преработи бутона за шоферското стъкло ,ако взема такива от кола с десен волан? Редактирано 19 Февруари, 2020 от Belov_90 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Belov_90 0 #11 Отговорено 25 Февруари, 2020 Здравйте, колеги, намерих втора ръка бутони. Благодаря на отзовалите се. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове