Flipmode91 15 #1 Публикувано 2 Февруари, 2020 Здравейте искам да питам може ли да се слагат други помпи на акорд 6 2.0 147 F20b6 Примерно от F18 или от F23 ? Вече трета помпа сменям и все са някакви умрели и трудно се намират за F20B6.Рециклирах и рейката сложих и оригинално масло на Honda и пак помпите карат по няколко седмици или още като ги взема са тотал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #2 Отговорено 3 Февруари, 2020 Еднакви са на F20B6 и F18B2 , парт номер 56110-PDA-E03 . Предполагам че е същата и 2.3-кубиковия, но не съм сигурен. Интерено как така "все са някакви умрели"... Аз лично не съм имал проблем с помпата, а и не съм чувал като цяло да са проблемни. При теб какъв е по точно проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Flipmode91 15 #3 Отговорено 3 Февруари, 2020 Моята тотално умря един ден без никакви признаци статора замина почна да тече и да стърже.След това сложих друга още от началото виеше много и беше по-твърд волана след това сложих друга една седмица си работи добре всичко точно и сега почна и тя да вие и да издава странни звуци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #4 Отговорено 3 Февруари, 2020 Виенето е от засмукване на въздух. Помпите са си наред, трябва да се проверят всички съединения. Моята смучеше въздух от капачката отзад, там няма гарнитура, металните повърхности се притискат една в друга и трябва много добре да е пасната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #5 Отговорено 3 Февруари, 2020 Предния щуцер на помпата има О-пръстен за уплатнение. Поръчай си оригинален, беше около 6-7лв, и го смени. Много е възможно оттам да смуче въздух. Имал съм го като проблем след интервенция от моя страна по смяна на ремъка на помпата. Не експериментирай с неоригинални О-пръстени, защото при мен караха по няколко дни само. Оригиналния заспа, и така вече над 10 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Flipmode91 15 #6 Отговорено 3 Февруари, 2020 Благодаря ще пробвам да видя дали не дърпа въздух от някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vlado5 18 #7 Отговорено 1 Май, 2020 На 3.02.2020 г. at 13:58, tonywoolf написа: Виенето е от засмукване на въздух. Помпите са си наред, трябва да се проверят всички съединения. Моята смучеше въздух от капачката отзад, там няма гарнитура, металните повърхности се притискат една в друга и трябва много добре да е пасната. Колега ,ако говориш за капака отзад с четирите болта има гарнитура-OEM номер HONDA 91349-P2A-003. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове