Grudinio 25 #1 Публикувано 15 Октомври, 2019 Здравейте колеги. Колата е Акорд 7, 2006 година, 2,2 дизел. Преди време открих луфт в предните колела при завъртането им напред назад когато колата е вдигната. След посещение в сервиз ми казаха “дясно вътрешно каре е за смяна, но в повечето случаи когато тези акорди влизат за смяна на това каре се оказва че трябва да се смени и задвижващия вал от скоростната кутия към карето. Така че преди да влезеш в сервиз за смяна на карето е добре да се подготвиш и с вала”. Този луфт лятото почти не се усещаше, но сега пак започнах да го усещам. Искам да разбера някой сменял ли е този вал или само карето сменяте. Лошото на този вал обаче е че струва към 400€ и то оригинален на Хонда. Онзи ден обаче с търсене в ибей по номера на оригиналния вал ми излезе и някакъв афтърмаркет от Германия за 200лв. с доставката до мен. Та незнам дали да рискувам с покупката на тази новата част или какво да правя? Възнамерявам да чуя и второ мнение в друг сервиз за всеки случай. Ще се радвам да прочета от вас дали сте минали през този проблем и как сте го решили? Ето и линк към вала в ибей: https://www.ebay.de/itm/Neu-ANTRIEBSWELLEN-RECHTS-fuer-HONDA-OE-zu-Vergl-44500-SEF-E00-/192870745650 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #2 Отговорено 15 Октомври, 2019 Преди 12 часа, Grudinio написа: Здравейте колеги. Колата е Акорд 7, 2006 година, 2,2 дизел. Преди време открих луфт в предните колела при завъртането им напред назад когато колата е вдигната. След посещение в сервиз ми казаха “дясно вътрешно каре е за смяна, но в повечето случаи когато тези акорди влизат за смяна на това каре се оказва че трябва да се смени и задвижващия вал от скоростната кутия към карето. Така че преди да влезеш в сервиз за смяна на карето е добре да се подготвиш и с вала”. Този луфт лятото почти не се усещаше, но сега пак започнах да го усещам. Искам да разбера някой сменял ли е този вал или само карето сменяте. Лошото на този вал обаче е че струва към 400€ и то оригинален на Хонда. Онзи ден обаче с търсене в ибей по номера на оригиналния вал ми излезе и някакъв афтърмаркет от Германия за 200лв. с доставката до мен. Та незнам дали да рискувам с покупката на тази новата част или какво да правя? Възнамерявам да чуя и второ мнение в друг сервиз за всеки случай. Ще се радвам да прочета от вас дали сте минали през този проблем и как сте го решили? Ето и линк към вала в ибей: https://www.ebay.de/itm/Neu-ANTRIEBSWELLEN-RECHTS-fuer-HONDA-OE-zu-Vergl-44500-SEF-E00-/192870745650 Преди няколко дена го купих,вала е немски на Мюнхенска фирма,не съм го монтирал още ако взимаш взимай скоро ше свършат а други афтърни няма.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове