agresor41 29 #1 Публикувано 24 Септември, 2019 Здравейте колеги.Интересува ме кой кабел е минус и кой е плюсовият на сондата на катализатора. Кабелите са четери.Два черни,един зелен и един бял. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #2 Отговорено 16 Октомври, 2019 Никой ли не знае? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #3 Отговорено 16 Октомври, 2019 Плътен черен е маса. Другият черен е с някаква лента. Не можеш ли да премериш напрежения и т.н. Другото важно е, че проводника е такъв цвят от управлението до изпълнителното устройство. Тоест вързваш проводниците според цветният код и не очакваш проблеми. Ако преправяш нещо от друг модел , марка сонда или някой който според теб става, бъди сигурен, че няма да ти се получи. Свали си една сервизна инструкция и накрая в ел.частта може де потърсиш точни схеми и т.н. Прекалено пипкаво е за всички да търсят и затова не ти отговарят. Успехл 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #4 Отговорено 18 Октомври, 2019 Вече мога да споделя кой кабел какъв е.Двата черни са за подгрева,белият е сигналния плюсов кабел,а зеният е маса.Тази информация ми трябваше за да излъжа компа че всичко е наред,понеже съм без катализатор,на негово място имам резонатор и чекът ми светеще постоянно за недостатъчна ефективност на катализатора.Пробвах с втулка,но ефект нямаше.След като запоих един кондензатор и едно съпротивление на въпросните кабели вече 1000 километра чека не е светвал.Поздрави. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #5 Отговорено 18 Октомври, 2019 Супер инфо. Сега как е с резонаторно гърне усещаш ли разлика. Ако имаше и снимки на кои кабели какво, с какви параметри си запоил щеше да е пълна информация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #6 Отговорено 18 Октомври, 2019 Ще пиша малко по късно 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #7 Отговорено 18 Октомври, 2019 Между масата и сигналния кабел се запоява сух кондензатор един микрофарад.След това срязвате сигналния кабел и на него запоявате съпротивление един мегаом.Кондензатора задължително трябва да е първи от стлана на сондата,като аз сложих такъв 40 волтов може да е 200 или 400 волта това е без значение,но 40 волтовия е по малък като размер.Задължително трябва всичко да се изолира добре за да не влиза влага.Поздрави и успех! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове