Mironch0 23 #1 Публикувано 3 Септември, 2019 Колеги, след като си платих да ми сменят пружини и амортесьори от заде, понеже хем беше клекнала, хем люляше, се оказах много щастлив от направената инвестиция, но реших да сложа теглич по ред обстоятелства (имам вече и ремарке, че все нещо се налага и все няма кой да ми помогне...) се върнах в изходна позиция и хондилака отново клекна с 3 пръста на долу :-( Ориентираха ме, да си взема подложки за пружините и питах в dimitrov, a от там ми върнаха: "Ще ни трябват размерите на външната, вътрешната част и дали завършва на навивка пружината т.е. тампона гладък или на стъпка трябва да бъде Като измерванията се правят в близост до края на пружината защото в средата може да е по-широка" - понеже няма как и къде да ги видя тези неща, моля тези, които разполагат с такава информация, да помогнат, че да поръчам едни такива и пак да вдигна задницата на акордеона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #2 Отговорено 5 Септември, 2019 не може никой да не знае ... имаше подобна тема за сивик, но там проблема беше решен с тампони между пружините, което не ми се струва вариант. Мислех да купувам пружини от акорд-комби, но тетакова комби като моето принципно няма, комбито е малко по-друг вариант както от интериорно, така и екстериорно, нищо че са едни години и мисля, че няма да стане ... не ми се маха теглича ... айде колеги - помагайте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #3 Отговорено 10 Септември, 2019 Купи си регулиращи амортисьори с пружини може кони може билщайн може и друго парички са,ама имат 3 нива на регулиране, и става заводско има ги за твоя модел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #4 Отговорено 11 Септември, 2019 Благодарско за съвета, доста се полутах с тоя ти ми проблем... стигнах даже до пружини от лада нива, които са 1:1 с нашите, но с 5см по-високи (струваха към 130лева) ... в крайна сметка се отказвам от тампони и подложки, със сигурност ще сменям пружини, само ме е яд, че са нови, но карай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #5 Отговорено 14 Октомври, 2019 Ако ти сворши работа това “Завод за пружини”АД ул. “Работническа” 2 6140 Крън тел.: +359 431 62101 факс: +359 431 62349 e-mail: info@springsbg.com Даваш твоя и искаш да е с 5 см по-висока за жалост и аз като теб смених пружини и амортесьори и впоследствие клекна ,явно трябва да са оригинални. Не сам поръчвал на този завод не мога да прежаля новите които сложих,но и това ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #6 Отговорено 17 Октомври, 2019 Да, аз до сега (така де до предната седмица, след което направих поръчка) се чудех, че все пак като сложиш ново и после да го хвърлиш и пак да сложиш друго ново не си е оферта ... та в крайна сметка реших да мина на тампони (тука Росен ми помогна много) и така стигнах до тези http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-тампон-задна-пружина-citroen-c-crosser-mitsubishi-outlander-peugeot-4007-mts-070b?filter_name=mts-070b ефекта е, че след като сложих теглича и паднах от 5 пръста на 2/3-пръста (ми не съм мерил колко сантиметра 😋..), след слагането на тампоните над пружините (старите се махат де- за пояснение) колата се вдига на 3/4-пръста на горе ... цена с труд - 140лв. ще видим колко ще изкарат... ... снимките ги правих на едно нагорнище, като гледах да съм на едно и също място след като ми сложиха тампоните за да може да има някакво що годе ясно сравнение на снимките... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове