v.banev 0 #1 Публикувано 30 Август, 2019 Здравейте колеги.Отдоста време имам HONDA LEGEND 2006г.но на последък ми прави проблем скоростната кутия.При включване на задна започва да ми мига D и колата влиза в авариен режим.При проверка излиза грешка 1717.Искам първо да се консултирам с вас и тогава да взема решение.Моля помагайте! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #2 Отговорено 30 Август, 2019 Най вероятната причина е сензора за позицията на скоростите. Партидните номера са няколко:28900-RJB-043,28900-RJB-033,28900-RJB-023 Не е скъп около 100$,но се консултирай задължително със сервиз. Успех и пиши като има развитие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v.banev 0 #3 Отговорено 30 Август, 2019 Колега,а къде се намира този сензор и възможно ли е да се справя без чужда намеса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #4 Отговорено 30 Август, 2019 По добре първо се увери че това е проблема.Смяната не е трудна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
v.banev 0 #5 Отговорено 3 Септември, 2019 На първо време напръсках клеймата с контактен спрей и вече два дни нямам проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #6 Отговорено 10 Ноември, 2020 Понеже колата е рядкост и е още по рядко някой да остави обратна връзка, или да сподели каквото по неволя или случайно е научил, и понеже никой от 2-ма ви не е казал къде е този сензор и дали напръскването на клемата е с траен резултат - поствам това тук: https://www.drive2.ru/l/8872433/ От цялото писание, за грешката 1717 има 1 снимка и 2 реда текст, но все е нещо. Тук - по-подробно: https://www.drive2.ru/l/8700191/ 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #7 Отговорено 13 Ноември, 2020 Още нещо по темата код 1717 на TRS - от Одисей, но и на Легендата е същото. https://www.odyclub.com/threads/p1717-transmission-range-switch-safety-neutral-switch-fix-with-pics.210769/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6035 #8 Отговорено 24 Февруари, 2021 И моят опит по въпроса. Имам Ледженда от 7 месеца и за този период около дузина пъти е светвал чека, заедно с още няколко иконки на други системи. Случвало се е както при първо местене на лоста, така и в движение. Гася, паля и остава да свети само оранжевото двигателче. То не оказва влияние на работата на мотора и кутията - работят си перфектно. Първите няколко пъти го гасих софтуерно, после го неглижирах и си гаснеше сам, но не ме кефеше в тая добра кола да свети баш тая иконка. Четох из нета че руснаците го лекуват (нали са от "нашата черга"), а хамериканците директно сменят. Сондирах мнения със суфорумци и 1 сервиз - казаха че е консуматив и на всички Ледженди които поддържат с времето е сменяно. Откачах клемата, за да видя за лош контакт, но си беше като ново. Реших че напролет ще го сменям - дразни ме. Из нета са по 100-тина долара, но чат пат пътувам до София - поръчах си го в Юби-Ко. За 2 седмици дойде и вчера го смениха. Реших да е там, защото си има специфична регулировка на позицията и вместо да се пинкам - там си знаят какво и как. Новото и старото са еднакви и си го взех, та отворих - от любопитство. Знам че може да се ремонтира, но с новото "хилядолетния сокол" ще изкара още дузина години, та така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове