Peter Pan 3 #1 Публикувано 23 Август, 2019 Здравейте, имам странен проблем, фаровете ми присветват малко по - силно на случайни интервали, за част от секундата, на интервали от 10 сек до 2-3 мин примерно. Някак си повече бих имал представа какво става, ако прекъсваха и светлината намаляваше, но е обратното. Случва се и на място, така че не е от неравности. Колата е executive с фабрични ксенони и автоматично регулиране на фаровете, но не мисля че системата може да ги вдига и сваля с такава скорост. Някакви идеи ? Също не бих отказал и читав електричар в София, за предпочитне в център/югоизток. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djolev 6 #2 Отговорено 23 Август, 2019 И аз го имам това присветване но много по рядко на десния фар от 3 месеца и чакам нещо да изгори но все още нищо имам нови крушки но ме мързи да ги сменям говорих си с един пич който е със същата кола като моята и ми каза че и при него е било така сменил някви кабели от баласта до крушката и се оправило но малко ме съмнява да е от кабел че да засилва 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Peter Pan 3 #3 Отговорено 27 Август, 2019 И при мен беше рядко, сега май зачести, затова го виждам и като не съм в движение. Както и да е, засега не е истински проблем, просто се чудех, дали не е симптом на нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6121 #4 Отговорено 27 Август, 2019 Off Topic Едва ли ще ви е много полезно, но такова импулсно и случайно засилване интензитета на фаровете имах на предния Акорд (6-та ген). Първом се притеснявах и питах, после му свикнах и така си я карах 11 години, докато я купи следващия. Крушките бяха халогенки (от скъпите и силните) и си горяха през 2 год, докато не сложих ДРЛ и се реши проблема с ресурса им. Други ядове не съм имал със светлините. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djolev 6 #5 Отговорено 28 Август, 2019 Откакто писах в темата започна още по често да го прави та дажв снощи присветва присветва и накрая изгасна крушката викам екстра сега ще се разбере от какво е . Контролно изгасих късите и ги пуснах отново и си светна нормално без каквито и да е проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #6 Отговорено 28 Август, 2019 Според мен някъде във веригата има лош контакт.Възможно е да се губи масата, например. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djolev 6 #7 Отговорено 10 Септември, 2019 (Редактирано) Смених крушката и почистих контакторите на палачката и за ломента проблема е решен крушката и палачката са леко стопени от лош контакт най-вероятно П.с крушката е осрам Редактирано 10 Септември, 2019 от djolev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Peter Pan 3 #8 Отговорено 7 Февруари, 2020 Значи при мен се оказа, че проблемът е същият, запалките/палачките и на двата фара бяха много нагорели, до степен да липсва пластмаса, основата на крушката също е стопена. В момента с почистени контакти и сменени крушки фаровете от време на време загасват и се съживяват с напръскване с контактен спрей, тъй като е изгоряла пластмасата, която притиска пластинките и по случая не правят добър контакт (позакривих ги, не е достатъчно). В момента чакам w3t10571 / 33129-SCC-003 (номера на запалката) за смяна. Накратко - ако имате подобни симптоми почистете контактите, за да не сменяте запалките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове