Jump to content
Sign in to follow this  
gopsan

Сивик 8 - не ускорява добре, свети чека на abs-а

Recommended Posts

Здравейте колеги,отскоро съм притежател на сивик 8 и имам следните въпроси:Колата ми показва среден разход около 9 а ускорението го няма никакво при диагностиката не показва никакви грешки егр кюе чист и нямам идея дали си е нормално....също така ми свети чека на абс и вса а колата е с чисто нови накладки и дискове..абс системата си работи изписва ми само fail safe relay.. благодаря предварително

Здрасти колега, и аз от скоро съм притежател на такава 2.2 i-ctdi, когато я взех колата не беше кой знае какво, карах я около 2 месеца и ми светна DPF филтъра с удивителен знак. Та мисалта ми е че преди да светне дози DPF колата вървеше доста мудно, като леко спъната(турбото отваря около 1750-2000rpm), след като махнахме DPF-a направихме едно кръгче и беше значително по-добре. После направихме чип тунинг и колата от 137кс и 318нм стана на 185кс и 400нм, е разликата е огромна(преди да светне DPF-a колата харчеше около 10-11 на 100км, след махането и чипа харчи максимум 9 на 100км като аз карам агресивно, повече настъпвам). Съветвам те ако си с дизел да направиш един чип тунинг. Ако махаш DPF-а задължително искай гаранция от майстора че Cruis контрола, подгревните свещи и всичко друго ще работи, щото ако го прави бай гочи от маалата може и да преебе нещата. Относно ABS модула виж къде се намира, има една програма в замундата AUTODATA 3.38, виж къде е самия модъл и дали може да се провери.

ЕДИТ: провери бушоните

Това е много страно, че не ти изписва грешка на диагностиката пък ти свети чека, абс-а сигурен ли си, че ти работи, тоест да спира на пресекулки при рязко натискане на спирачката, най-добре е да се прави на пясък? Ето тук http://www.vehix411.com/6611-2/ се споменават две възможни причини за този проблем, провери ги преди да тръгнеш да сменяш модула.

Мойта е 2006 и няма Дпф това е странното мисля си че може да е от двбитомера...