Alex Roy 9 #1 Публикувано 16 Април, 2019 (Редактирано) Здравейте колеги!, имам един въпрос който ме мъчи но не успях да намеря никъде информация за него, значи предстои ми смяна на ABS блока, та въпроса ми е такъв, моят номер на етикета abs-a е, 57110-sef-e551-m1, а на този който смятам да го монтирам е, 57110-seg-e551-m1, външно са абсолютно еднакви, разликата е само в една буква, дали ще има някакъв проблем, или изобщо да не го слагам а да търся същият? Редактирано 16 Април, 2019 от Alex Roy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex Roy 9 #2 Отговорено 17 Април, 2019 Здравейте отново колеги, искам да се похваля че си оправих сам светещите индикатори на vsa и триъгълника, сега ще ви споделя как. Моят стар abs блок даваше грешка 81-1 и тази грешка не можеше да се премахне по никакъв начин, прочетохме я с едно китайско delphi и изплю прецакан модул на abs/vsa, дотук добре, намерих в нета един дефектен abs блок за 50 кинта, с друга грешка 66-1 който при четене с "делфи"-то, я дава прецакан спирачен сензор за налягането, и тогава започнах да размишлявам, как с два прецакани abs блока да направя един рабтещ, първо разглобих и двата блока на парчета и започнах да събирам само работещите части в един, взех от блока който закупих в нета с работещ модул и го монтирах на моят работещ сензор на спирачното налягане, който се намира по средата на алуминиевият корпус, и двете моторчета си бачкаха, затова избрах по безшумното и монтирах него, поставям го в колата ключвам буксата, давам на контакт, и след 2 секунди какво да видя 😲 всичко загасна! нямаще нито една светеща лампа, обезвъздуших спирачките, и отидох на тест драйв на един черен път, абсолютно всички системи от абс-а до тракшън контрола на vsa работиха без забележки! и да подчертая всичко това го направих в рамките на 5 часа съвсем сам, ами как няма да се гордея със себе си като и аз не мога да повярвам че успях от първият път, да поправя нещо за 50 лв. за което в сервиз ми искаха 1000 лв 😆, да са живи и здрави, ше имат да взимат! та така колеги, много ще се радвам ако съм помогнал с написаното на някой със същият проблем! Успех на всички! 9 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #3 Отговорено 18 Април, 2019 Щеше да е много полезно, ако бе щракнал по някоя онагледяваща снимка с поетапното описание на процеса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alex Roy 9 #4 Отговорено 18 Април, 2019 преди 30 минути, ceco_accord написа: Щеше да е много полезно, ако бе щракнал по някоя онагледяваща снимка с поетапното описание на процеса. Съжалявам не се сетих, бях много съсредоточен в работата, ако някой мисли да се захване с тази задача мога подробно да обясня! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове