Jump to content
svenbg

Проблем със съединител

Recommended Posts

Колеги, имам проблем.

 

Когато е топло съединителя зацепва съвсем в края на отпуснато положение на педала. Имам чувството, че карам на полусъединител през цялото време. Колкото и рязко да отпусна съединителя колата не тръгва рязко. При превключване на скороси се получава първоначално вдигане на оборотите вместо колата да ускори рязко и да рита.

 

Днес паля да я водя на сервиз и беше студено сутринта и проблема изчезна сам. Тръгва си рязко и съединителя отлепя доста по-долу.

 

Какъв може да е проблема. Съединителя е сменен преди месец защото стария беше на много километри. Седмица след смяната съединителя почна да скърца при напълно отпуснат педал (даже и на свободна скорост). Ходих в сервиза и направиха нещо. Имам чувсвото че го направиха да не отпуска докрай. Но защо е тази голяма разлика при топло и студено.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ясно само това, че е кола. Няма особено значение каква марка и  модел е, но е особено важно да се знае дали освобождаването е хидравлично или с жило. Моля поне това да кажеш!

 

Възможно е да има повредена помпа. Възможно е жилото да не се движи свободно в бронята си. Възможно е самият съединител (притискател и диск) да има дефект. Възможно е да приплъзва, което води до усещане, че си на полусъединител. 

 

Има проблем когато е топло къде - в купето или около двигателя. И в двата случая е студено до едно време, после се стопля. 

 

В огромен процент от случаите на проблеми със съединител при модел с жило, е когато бронята не минава по предвидения път, закрепена е грешно или не е закрепена изобщо. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...