Jump to content
Sign in to follow this  
svenbg

Проблем със съединител

Recommended Posts

Колеги, имам проблем.

 

Когато е топло съединителя зацепва съвсем в края на отпуснато положение на педала. Имам чувството, че карам на полусъединител през цялото време. Колкото и рязко да отпусна съединителя колата не тръгва рязко. При превключване на скороси се получава първоначално вдигане на оборотите вместо колата да ускори рязко и да рита.

 

Днес паля да я водя на сервиз и беше студено сутринта и проблема изчезна сам. Тръгва си рязко и съединителя отлепя доста по-долу.

 

Какъв може да е проблема. Съединителя е сменен преди месец защото стария беше на много километри. Седмица след смяната съединителя почна да скърца при напълно отпуснат педал (даже и на свободна скорост). Ходих в сервиза и направиха нещо. Имам чувсвото че го направиха да не отпуска докрай. Но защо е тази голяма разлика при топло и студено.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Стана ясно само това, че е кола. Няма особено значение каква марка и  модел е, но е особено важно да се знае дали освобождаването е хидравлично или с жило. Моля поне това да кажеш!

 

Възможно е да има повредена помпа. Възможно е жилото да не се движи свободно в бронята си. Възможно е самият съединител (притискател и диск) да има дефект. Възможно е да приплъзва, което води до усещане, че си на полусъединител. 

 

Има проблем когато е топло къде - в купето или около двигателя. И в двата случая е студено до едно време, после се стопля. 

 

В огромен процент от случаите на проблеми със съединител при модел с жило, е когато бронята не минава по предвидения път, закрепена е грешно или не е закрепена изобщо. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...