Jump to content
Sign in to follow this  
svenbg

Проблем със съединител

Recommended Posts

Колеги, имам проблем.

 

Когато е топло съединителя зацепва съвсем в края на отпуснато положение на педала. Имам чувството, че карам на полусъединител през цялото време. Колкото и рязко да отпусна съединителя колата не тръгва рязко. При превключване на скороси се получава първоначално вдигане на оборотите вместо колата да ускори рязко и да рита.

 

Днес паля да я водя на сервиз и беше студено сутринта и проблема изчезна сам. Тръгва си рязко и съединителя отлепя доста по-долу.

 

Какъв може да е проблема. Съединителя е сменен преди месец защото стария беше на много километри. Седмица след смяната съединителя почна да скърца при напълно отпуснат педал (даже и на свободна скорост). Ходих в сервиза и направиха нещо. Имам чувсвото че го направиха да не отпуска докрай. Но защо е тази голяма разлика при топло и студено.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Стана ясно само това, че е кола. Няма особено значение каква марка и  модел е, но е особено важно да се знае дали освобождаването е хидравлично или с жило. Моля поне това да кажеш!

 

Възможно е да има повредена помпа. Възможно е жилото да не се движи свободно в бронята си. Възможно е самият съединител (притискател и диск) да има дефект. Възможно е да приплъзва, което води до усещане, че си на полусъединител. 

 

Има проблем когато е топло къде - в купето или около двигателя. И в двата случая е студено до едно време, после се стопля. 

 

В огромен процент от случаите на проблеми със съединител при модел с жило, е когато бронята не минава по предвидения път, закрепена е грешно или не е закрепена изобщо. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×