Rakeem 760 #1 Публикувано 16 Февруари, 2019 (Редактирано) Здравейте, днес бях оставил двигателя да работи на празни обороти, че правех някои неща и ми трябваше ток, и в един момент дочух някакъв цъкащ звук идващ от двигателя, наподобяващ звука на часовник или реле, в такт с оборотите чуващ се доста осезаемо, и си викам край, клапани за реглаж, заслушах се по-внимателно и се оказа, че се чува най-отчетливо от дясната страна, между двигателя и дроселовата клапа, хайде пак филми, стъпков мотор за празните обороти, отидох и дадох газ, изчезна, след това пак се появи, викам си добре не са клапани, остава моторчето, пак дадох газ, пак изчезна и като се успокоиха оборотите пак се появи, загасих колата, след 5мин. пак я запалих и я оставих да работи, нищо, отново загасих и запалих, пак нищо, оставих я да работи 15м., нищо! Някой идея каква може да е причината за този звук, който се появи от нищото и след това безследно изчезна и има ли повод за притеснение. Искам и да споделя за още един странен шум, който се появи вътре в купете, в предната част между таблото и прозореца, проявяващ се при по-големи неравности, оказа се, че причинителят е пластмасата от външната страна при чистачките, която контактува с прозореца, навира се мръсотия между нея и прозореца и започва да скърца, нациках със силиконов спрей и всичко се оправи, буквално ме влудяваше два дена, докато установя от къде идва, така че ако на някой му скърца нещо в таблото да си провери дали не е от там, като раздвижи с ръка тази пластмаса, преди да си е разглобил таблото. Редактирано 16 Февруари, 2019 от Rakeem 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2808 #2 Отговорено 16 Февруари, 2019 А може ли да има връзка с пластмасата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #3 Отговорено 17 Февруари, 2019 Точно там, зад волана, някъде отпред и над скоростомера, от няколко дни ме побърква, това скърцане. Не мога да го локализирам, както и да го търся.Ей, цялото табло пръсках, но ефект-0. Благодаря на колегата за идеята, още сега ще пробвам.Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #4 Отговорено 17 Февруари, 2019 Преди 12 часа, dandilov написа: А може ли да има връзка с пластмасата? Не, изключено. Звукът наподобяваше това след 40сек. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #5 Отговорено 23 Февруари, 2019 Днес ходих до моя майстор, обясних му за въпросния шум/цъкане и без много да му мисли ми изнесе една лекция, какво, как, защо и кога се случва това напълно нормално явление наречено: клапан за вентилацията на резервоара. Мислех да го сменям, майсторчето, по съвет на един колега, защото нищо не разбирал, но хайде следващия път. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #6 Отговорено 23 Февруари, 2019 На 17.02.2019 г. at 8:17, Legal написа: Точно там, зад волана, някъде отпред и над скоростомера, от няколко дни ме побърква, това скърцане. Не мога да го локализирам, както и да го търся. Ей, цялото табло пръсках, но ефект-0. Благодаря на колегата за идеята, още сега ще пробвам. Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk Какво се случва, колега, оправиха ли се нещата при теб? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #7 Отговорено 24 Февруари, 2019 За съжаление, не се оправи. Скърцнето е типично, някъде отпред, само на едно място, но не мога да локализирам, точно къде. Пръсках цялото табло, но, явно не нацелвам правилното място.Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #8 Отговорено 24 Февруари, 2019 Tъй като говориш за табло, не знам дали правилно си ме разбрал, става дума за тази пластмаса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #9 Отговорено 24 Февруари, 2019 Да, това е казуса при теб. Аз и там напръсках, но...уви. Все още, си поскръцва, при шофиране по неравност.Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #10 Отговорено 24 Февруари, 2019 Пробвай с ръка да я раздвижиш, точно там дето контактува с прозореца, за да видиш дали скърца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове