JapCar 305 #1 Публикувано 27 Януари, 2019 Никога не съм имал ксенони и не съм в час, та да питам знаещите: Припадна ми една такава лампа в кутийка с инструкции и не мога да позная дали е нова, използвана или не работеща. друг път не съм виждал, не мога и да я пробвам. Има леко бяло опушване отвътре горе и долу, дали това е признак, че е негодна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 31 Януари, 2019 (Редактирано) Тази лампа със сигурност е работила, може би много часове. На снимката ми изглежда като черен балонът, което не е опушване, а изпушване. Но снимката може да лъже, щом казваш, че е "леко" и "бяло". Ако изобщо работи - може да стане за нощно осветление на някакъв обект, но не и за фар на кола. Редактирано 31 Януари, 2019 от ogi28b Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 305 #3 Отговорено 31 Януари, 2019 Преди 2 часа, ogi28b написа: Тази лампа със сигурност е работила, може би много часове. На снимката ми изглежда като черен балонът, което не е опушване, а изпушване. Но снимката може да лъже, щом казваш, че е "леко" и "бяло". Ако изобщо работи - може да стане за нощно осветление на някакъв обект, но не и за фар на кола. Нямам намерение да я използвам за нищо, само исках да знам дали опушването е признак, че не е годна за да я изхвърля... Не знам на кое казваш, че е черно... Това "топченце" по средата е черно, за него ли казваш? Стъклото/балона има леко бяло опушване горе (повече) и долу (над/под топчето), вижда се...(кликни на снимката да се увеличи). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #4 Отговорено 31 Януари, 2019 Това извън балона изобщо не съм го гледал. Само балона гледам, там се извършва работният процес. Може да не е черен и да е повредена. Обикновено работилите лампи като са изключени - балонът може да е матов, но пак си работят нормално. Не знам дали почерняването гарантира, че е изгоряла. Според мен тази лампа е изгоряла и при изгарянето е пробил балонът, при което част от работната смес е кондензирала върху сравнително студената горна и долна част на външната обвивка. Бих я изхвърлил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове