to-shiba 3 #1 Публикувано 10 Декември, 2018 Здравейте колеги, от известно време се появи виене при натискане на съединителя и трудно влизане на 1-ва скорост, понякога се налага да включа към 2-ра и после 1-ва. Отидох в сервиз и казаха че е лагер на съединителя и че може да си карам и така няма да има проблем. Да, карам си, но не съм се сблъсквал с ремонти на съединител или нещо по скоростната кутия, та да попитам дали да се заема с ремонт при първа възможност, сериозен проблем ли е това и би ли имало усложнения и какви биха били, един вид какво да очаквам ако се влошат нещата. Колата е Civic 1.6-110кс. бензин 2004г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 11 Декември, 2018 Ако се влошат нещата, т.е. ако не е само в притискателния лагер причината, може да се наложи смяна на лагерите на първичния вал вътре в кутията, но това без да се свали и провери няма как да се установи предварително . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #3 Отговорено 11 Декември, 2018 Лагера на вала се чува на свободна, особено сега когато е студено сутрин. При натискане на съединител шума изчезва. Както го е описал колегата според мен съединителя на отделя добре - причина лагер или притискател, общо казано съединител. Ако се сменя обаче е хубаво да се сменят лагерите в кутията защото те със сигурност са тръгнали - това е основен проблем, както и при джазките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #4 Отговорено 14 Декември, 2018 На 11.12.2018 г. at 12:15, birev написа: Лагера на вала се чува на свободна, особено сега когато е студено сутрин. При натискане на съединител шума изчезва. Както го е описал колегата според мен съединителя на отделя добре - причина лагер или притискател, общо казано съединител. Ако се сменя обаче е хубаво да се сменят лагерите в кутията защото те със сигурност са тръгнали - това е основен проблем, както и при джазките. На студено докато не загрее добре 1-ва изобщо не иска да влиза. До колкото съм чувал това са скъпи и сложни ремонти и дали ще отиде цифра ако тръгна на ремонт и до колкото разбрах ще трябва да се отвори и скоростната кутия и то ще стане мазало сигурно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #5 Отговорено 14 Декември, 2018 Така е, да . Според мен е в съединителя проблема и трябва да се сменя. Ако сменяш търси качествен такъв - Екседи или Ейсин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове