Jump to content
libengazi

Помощ за програмиране на дистанционно за гараж

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро си купих каяк, който ще държа в гаража на приятел, който се ползва общо взето за склад от него и го посещава едва няколко пъти в годината. 
Има две дистанционни за общата гаражна врата за подземните гаражи, но едното трябва да се програмира, а домоуправителя се оказа някакъв страшен ръб и след като веднъж се чухме и каза, че няма проблем и ще стане за 1-2 мин. повече не си вдига телефона...

По вида на дистанционното издирих една фирма, която го предлага, но оттам ми казаха 40лв за програмиране и това ми се струва доста солено...
Ако някой знае точните стъпки, за да обуча 2-рото дистанционно ще бъда много благодарен ако ги сподели на Л.С. или по телефон.

Дистанционното е с платка TX-HC3 и доколкото намерих някаква информация изглежда е със скачащ код. Прилагам снимки на него и на контролния модул, който е при гаражната врата.

Благодаря предварително,
Любо
0878489060

Снимки:

IMG-0860.thumb.JPG.a31714b8d1a9584936c29e09bca9b832.JPGIMG-0861.thumb.jpg.d5f6d087cde7f4b09c9b1c0f2989e4ba.jpgIMG-0904.thumb.JPG.cfb693ce6765fc1de799fbcdfe1640bc.JPG

Редактирано от libengazi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програмирането струва 4 лева и се прави за 8 секунди. 36 лева струва разходката на техника, така процедират всички фирми. Ако някой го прави за по-малко пари - значи ти прави подарък. 

 

Повечето платки запомнят дистанционни като се натисне бутона [LEARN] и след това се натисне каналът на дистанционното, който искаш да бъде програмиран. В зависимост от функциите, които могат да бъдат зададени на двата канала на дистанционното, може да се наложи натискане на бутона повече от веднъж, например едно натискане за функция "Стъпка-по-стъпка" (натискаш -> отваря; натискаш -> спира; натискаш -> затваря; натискаш -> спира....), две натискания за функция "Само отваряне", три натискания за функция "Само затваряне" и т. н. Обикновено със задържане за няколко секунди се нулира паметта на приемника и всички дистанционни се изтриват. 

 

При повечето платки, ако натиснеш бутона за обучение и до няколко секунди не натиснеш нито един бутон на ново дистанционно - платката излиза от режима на програмиране. 

 

Някои платки изискват задължително вратата да е в положение "отворено" или задължително "затворено". 

 

Опитай да намериш модела на платката, огледай кутията за надписи и етикети. 

 

Тези, които могат да го обучат и го продават, са длъжни по закон да предоставят и инструкции на български език. Поискай инструкциите, не могат да ти откажат. Ако ти откажат - подай жалба до КЗП. Разгледай сайта им, дали имат раздел за инструкции и сваляне. Имам предвид - ако платката се знае откъде е купена - от там можеш да получиш инструкции. 

Редактирано от ogi28b
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Много ти благодаря за отговора. За съжаление не знам откъде е купена платката. 

В момента на работещото дистанционно само с единия бутон се отваря и затваря вратата, това евентуално може ли да те ориентира, след като натисна бутона Learn на контролния модул какво трябва да направя, за да го обуча като работещото?

 

На друго място ми бяха писали, след като написна Learn да задържа бутона на дистанционното за няколко секунди, което ти си описал, че може да затрие всички други дистанционни и би било доста кофти...

 

Поздрав,

Любо

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не съм се изразил добре. Изтриването на паметта става като задържиш бутона LEARN, а не бутон на дистанционното. 

 

Нищо не ти пречи да опиташ по най-простия начин: натискаш LEARN и отпускаш, без да го задържаш натиснат повече от секунда. На платката евентуално ще започне да примигва светодиод. Той показва, че е минала в някакъв режим, различен от STAND-BY. Докато светодиодът мига (да речем в рамките на 5-10 секунди), натискаш и леко задържаш (за около 0.5 - 1.0 секунди) бутона на дистанционното, който искаш да обучиш. Ако това е процедурата по обучение и е минала успешно - светодиодът ще промени начина си на мигане и след това ще изгасне. След като изгасне - бутонът вече трябва да е активен. Ако светодиодът не промени мигането си, изчакай около минута, би трябвало да излезе от режим на програмиране и да изгасне. Опитай дали бутонът работи, но най-вероятно няма. Повтори процедурата отново, защото винаги има някакъв шанс процедурата да е точна, но приемникът да не "чуе" дистанционното. Затова се повтаря. Ако пак не се получи - най-вероятно не е това процедурата и не е добре да опитваш друго, за да не се изтрият или променят някакви настройки. 

 

Ако все пак решиш да опиташ написаното - правиш го на своя отгворност. 

 

Горното е валидна процедура по обучение на платка на CAB (Каб) за охранителна ролетна щора в режим Paso-Paso (стъпка-по-стъпка). Ето линк към инструкцията, ако ти се чете, просто да добиеш представа как се извършва обучението:

 

https://beside.bg/files/centrali-za-upravlenie/DIL_bul.pdf

 

==========

В допълнение - някои платки поддържат обучение на дистанционни едно от друго. Случайно на платката на дистанционното има ли бутон от другата страна? Бутон запоен на платката, освен двата, с които управляваш?

Редактирано от ogi28b
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря за изчерпателната информация!

Ще пробвам тези дни и се надявам да се получи. 

Един друг колега във форума на Тойота(предишната ми кола беше Корола Версо) ми каза, че имали абсолютно същия контролен модул и при него се обучавало като натиснеш learn и след това задържиш няколко секунди бутона на дистанционното. 

Ще пробвам 1-во твоя вариант и ако не се получи ще пробвам неговия с по-дълго задържане.

На платката на дистанционното от другата страна няма бутон(прилагам снимка).

Поздрав856D01E8-3992-4370-B650-F57230F7039B.thumb.jpeg.f77243ca9b369bc02c81a14dedc23e36.jpeg

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес пробвах и се получи като ми отне по-малко от 1 минута :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как точно го обучи, че и аз имам същото дистанционно и нещо не успявам да го подкарам. Не съм задържал много дълго дистанционното. Ще пробвам със задържане.

Иначе моят контролер е същият. Като натисна бутона LEARN и диода само веднъж премигва и нищо повече не се случва :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...