kalintry 195 #1 Публикувано 18 Ноември, 2018 Без каквито и да е признаци за проблем, вентилаторът спря. Усети се лека миризма на изгоряло. При опититите да го пусна отново, вероятно изгорих и терморелето на управляващия транзистор?! Може и да е изгоряло едновременно с вентилатора, обаче. За това, как да достигна, диагностицирам, ремонтирам и обслужа на вентилатора и блока транзистор-термореле, ползвах СъвеЦкото Ръководство и особено http://forum.crvclub.ru/index.php/topic,39959.0.html (линка открих в тема за акорд от нашия форум, която сега не намирам). Снимки не съм правил, времето - метеорологично и астрономически ме подпираше яко, а и има достатъчно в Ръководството, Линка и неговите препратки. Става вентилатор от обратен волан, като се сменят перките и се обръща + и – на захранващата букса (трябва много тънка отверка, тип часовникарска). Може и нищо да не се прави, но въздушния поток е недостатъчен. Почти е задължително вентилатора да се разглоби и обслужи, смаже. Моя изгорелия, така бе запекъл, че въртеше цялата бронзова втулка в основата. Вероятно и затова е изгорял. Най-лесно изваждането става, след пробиване на „дренажен” отвор в основата и избиване с удари по оста. След смазване, „новия” вентилатор се върти мноого по-леко и тихо!! Управляващия блок от десен волан става, след размяна на терморелето, но при здрав транзистор. Трябва поялник. Възможно е и без размяна, но екземпляра който купих бе с различно междуболтово разстояние на двата винта за закрепяне. Терморелета с подобни парамери (≈200°) намерих в https://vikiwat.com , но тока е само 10А!! Вентилатор и Управляващ блок купих от моргата до нас. 50+30 лв. Блок не съм търсил другаде. Вентилатор има по сайтовете за части на цени наполовина и по-ниски. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 18 Ноември, 2018 Възможно ли е да е капало вода върху него? Проблемът го знаем и откъде идва, и аз се каня да разглобя моя и да го смажат че се чува нещо, а според мен не трябва да е така.Намери ли някъкви признаци от замърсяване или ръжда от влагата.Руснаците съм ги признал на съставни части правят CRV то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове