Jump to content
kvd74

Данни от газ анализатор

Recommended Posts

Привет на всички,

миналата събота минах на тех.преглед и снимах показанията на газ анализатара. Питах как е, казаха- добре е. Но все пак и тук да каже някой "как е", сторед показанията. Колата е Сивик D15Z8 мотор, на около 245х.км., имам катализатор и егр, от 3 год.насам ми пипа малко маслото, също и ново средно и крайно кърне имам.

IMG_20181110_110609.jpg

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей kvd74,

Не мога да отговоря на въпроса ти, но мога да добавя за сравнение данни от моя D15Z8, които имам от последния ми техническия преглед през м. Септември 2018.

Моторът е на над 400 000 км, не гори масло след ремонта (сегменти; лагери - основни + биелни; пълна ревизия на главата).

Катализаторът е чисто нов (писал съм в "Какво направи днес по колата си"). Средното гърне също е ново.

WP_20180904_004_forum.thumb.jpg.ffdd40a964abad7dc4b90704b4669fc2.jpg

Предишният ми тест на газанализатор показа проблеми с λ - писах ТУК

После прегледах цялата изпускателна система за пропуски, изчистих EGR-a и пътищата му обстойно, смених гарнитурата на EGR-а, смених и свещите.

На прегледа ми казаха, че всичко вече е ОК (видно и от показанията), но и аз бих искал да чуя някой вещ по въпроса :) .

Имам резерви относно СО = 0.00 %, но ми отговориха, че често се получава такъв резултат, когато моторът, катализаторът и изпускателната система са в напълно изрядно състояние.

Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...