Jump to content
chechkata1970

Хонда Сивик 7 ген. - Съединител

Recommended Posts

Здравейте,

Нов съм в форума и бъдещ собственик на Хонда 

Днес гледах една Хонда Сивик 7ма генерация за покупка,много ми хареса,единственото нещо което ме притеснява е че съединителя е много твърд и леко тресе понякога при потегляне, но отделя както тряба.

И искам да попитам дали съединителите на тези хонди са си твърди или трябва да го сменям с нов или какво да гледам(правя). 

Благодаря предварително 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет, колега!

 

Съединителят е 100% за смяна. При моята беше така - твърд педал и като е леко влажно или колата е по-натоварена, тресеше при потегляне на 1-ва предавка. Тресенето идва от уморените пружини върху феродовия диск, които вече не успяват да обират вибрациите при потегляне. Та изтраях го някак си около половин година така и реших да действам - нов комплект на Valeo (притискателен и феродов диск и лагер) за около 220 лева (цената е от 2015 г.). Сменихме го (130 лева смяна), качвам се в колата и немога да повярвам - все едно седнах в друга кола - педалът е лек на перце, няма никакво претрисане и колата е супер приятна за каране. 

 

Това е решението! Мъдър ход е като се свали кутията за смяната на съидинителя, да й се смени и маслото, ако не е сменяно - оригинално Honda MTF (2 литра са напълно достатъчни, че и остава даже). Скоростите започват да влизат супер лесно и безпроблемно. Бих препоръчал също, така и така е свалена кутията, да се прецени дали да не се смени и лагера на първичния й вал, който често е пред разпад при тези коли. Същия се проверява дали е за смяна, ако шуми (вътре в купето се чува) при работа на колата на празен ход и след натискане на съединителя, шумът изчезва. Ако е така при конкретната кола, която си гледал, значи и този лагер е за смяна и е добре ако ще си я караш, да го смениш.

 

Успех!

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много благодаря за подробната информация!

Ще го направя още тази седмица.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

здравейте 

колега и на моята е твърд педал влизат си скоростите да понякога ми претриса,

но сега имам друг проблем чувасе странен шум дори и на празен ход  сякаш нещо опира на всеки оборот на колелата като се завъртят. вдигнах я на крик завъртях колелото чува се от кутията някъде 

за сега колата си върви нея напъвам докато се освободи майстора тези дни да видим какво ще излезе. Дано да не се счупи тотално дотогава 

Edited by zdravko apostolov
грешка в правописа

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×