bqnko 0 #1 Публикувано 14 Октомври, 2018 Здравейте в момента карам с оригиналния размер 225 60 18, но от др кола имам 235 60 18 зимни. Та въпроса ми е дали ще има проблем ако сложа тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsilev 7 #2 Отговорено 30 Октомври, 2018 Няма проблем, единствено ще се увеличи разхода на гориво. Скоростомера ще отчита по ниска скорост с 2%, ето http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
antpadre 0 #3 Отговорено 3 Ноември, 2018 Пише, че трябва да се калибрира ако имаш система за налягане в гумите. При мен след смяна на гуми светна иконката, но нямам бутон за тази система и не знам как да калибрирам.... Някой може ли да помогне с този казус? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #4 Отговорено 3 Ноември, 2018 При трета генерация , нямаме датчици на гумите и вентилите /инфото се взима от датчиците за ABS-а/ и ако светне въпросната иконата, трябва да се влезне в менюто от волана и от там да се изтрие. При четвърта може да е същото , но може и да е по-различно. Ако е като при нас , ще ти опиша как става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
antpadre 0 #5 Отговорено 4 Ноември, 2018 (Редактирано) Благодаря, намерих как става. От менюто на волана става пак. При всяка смяна на гума или помпене трябва да се калибрира/активира пак. Редактирано 4 Ноември, 2018 от antpadre Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #6 Отговорено 4 Ноември, 2018 Системата отчита разликата в налягането в гумите и ако има някоя по-мека, сигнализира с иконата на таблото. Разбрал си как се чисти. Ако е като при трета генерация, при смяна на гумите няма да ти изкарва грешката, стига да са напомпани еднакво. Ако системата в четвърта генерация е решена - посредством датчици във вентилите или лепени на джантите, тогава със сигурност ще ти се наложи да чистиш грешката при всяка смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsilev 7 #7 Отговорено 4 Декември, 2018 Здравейте, знае ли някой може ли на CR-V IV (RE5) могат да се сложат по малки от фабричните джанти? Сегашните са 17, т.е. ако е възможно да търся да заменя летните 225/65/17 с 225/70/16 зимни? Така няма да има разлика в показанията на скоростомера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове