Jump to content
genotochi

Проблем сивик 1.7 дизел

Recommended Posts

Здравйте, нов съм във форума и разчитам на вашата помощ. Колата е на 145000км. и се появи следния проблем. Пали и върви много добре, но когато я оставя на ниски обороти - на светофар например,започва едно периодично претракване на мотора. Понякога угасва, понякога влиза в авариен режим, и понякога светва чека. Гася колата и след изчакване от около 10 секунди пали и върви. Лампата остава светната,но след това гасне. Грешките остават запеметени. Четене с Торке, поради липса на друг софтуер, ми дава P1087 и P1097. Понякога двете заедно, понякога едната само, понякога другата. Не намирам какво означават тези грешки за Хонда. 

Моля помагайте!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменял ли си горивният филтър?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето друг колега, с проблем като твоя и решението му.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Колата съм я купувал нова и е ревизирана в Хонда докато беше в гаранция. След това я обслужвам сам, като съм спазвал съвестно интервалите за обслужване. Това в Испания. От 4 години колата е тук и се появи въпросния проблем. От начало рядко - веднъж,два пъти в годината, после зачести, а сега постоянно. Горивният филтър е сменен, освен това почистих цедката която е в поплавъка в резервоара. Имаше доста боклук, но проблема остава. Според Хонда в София на Ботевградско, датчика на рейла не се продава отделно. За цялата рейка ми обявиха цена от близо 2600 лв. Същото и с регулатора за налягане на помпата. Цяла помпа за 5600. Ако знаете от къде могат да се купят отделно, ще ви бъда много благодарен!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сменяй нищо,преди да получиш 2-3 мнения. В официалните сервизи на Хонда решават проблемите със замах, примерно грешка с турбото и веднага ти обявяват,че ти трябва ново турбо,а в 99% от случаите не са прави! По-добре колегите от София да те насочат към читав майстор.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...