vlado5 18 #1 Публикувано 20 Август, 2018 Здравейте,колеги.Имам няколко въпроса относно въпросния клапан.Някой сменял ли го е ,и каква е била причината.Вакума който е закачен за него каква му е ролята.От известно време при загрял двигател и вкл. на климатика тихите оборотие много пропадат почти до изгасване на двигателя , след като се възстановят отиват на 750 ,а не на 1000.Също забелязвам, че и на място при въртене на волана не се вдигат.Клапана е чистен многократно.Прави го и на бензин и на газ . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #2 Отговорено 20 Август, 2018 Здравей колега. Свалял съм и съм чистил клапана няколко пъти, като при първия път забелязах че въпросното вакумно маркуче е откачено. Карал съм така неопределено време без драми и проблеми с празния ход. Естествено след това го закачих. Не мога да дефинирам точно каква му е идеята и как дорегулира празния ход, но не от него ти идва пропадането на оборотите при натоварване (нормалните са 750, а не 1000!). По-скоро (твърдя го без да съм сигурен), може да се дължи на "омекване" на пружината на клапанчето и неспособноста му да отреагира своевременно на командите на компютъра. Отделно, ако на място при въртене на волана оборотите не мърдат, проблема ще да е по скоро в датчика който е на хидравличната система преди рейката или неговите връзки към компа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JimBeam 0 #3 Отговорено 11 Септември, 2018 Здравейте, абсолютно същите проблеми имам с моя Акорд Купе f20b5. На място оборотите на автомобила се влиаят много от климатика и от въртенето на волана, чистил съм клапана за въздух и няма никаква промяна. Ще е хубаво ако някой даде възможна причина за да тестваме. Поздрави, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #4 Отговорено 27 Март, 2019 Имах същия проблем като при мен оборотите падаха до 100 и на моменти гаснеше. Реших проблем със сперй на Bardalh за почистване на карбуратори.Като пръснах няколко пъти на изгасен двигател в малкия отвор на дроселовата клапа(от кадето смуче въздуха за празния ход) след кото изчаках 10 мин докато се изпари.Запалих и оборотите останаха на 900 след месец на 850 и така съм вече 3-ти месец. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове