Jump to content
vlado5

Клапан за празен ход на f18b2

Recommended Posts

Здравейте,колеги.Имам няколко въпроса относно въпросния клапан.Някой сменял ли го е ,и каква е била причината.Вакума който е закачен за него каква му е ролята.От известно време при загрял двигател и вкл. на климатика тихите оборотие

много пропадат почти до изгасване на двигателя , след като се възстановят отиват на 750 ,а не на 1000.Също забелязвам, че и на място при въртене на волана не се вдигат.Клапана е чистен многократно.Прави го и на бензин и на газ .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Свалял съм и съм чистил клапана няколко пъти, като при първия път забелязах че въпросното вакумно маркуче е откачено. Карал съм така неопределено време без драми и проблеми с празния ход. Естествено след това го закачих. Не мога да дефинирам точно каква му е идеята и как дорегулира празния ход, но не от него ти идва пропадането на оборотите при натоварване (нормалните са 750, а не 1000!). По-скоро (твърдя го без да съм сигурен), може да се дължи на "омекване" на пружината на клапанчето и неспособноста му да отреагира своевременно на командите на компютъра. Отделно, ако на място при въртене на волана оборотите не мърдат, проблема ще да е по скоро в датчика който е на хидравличната система преди рейката или неговите връзки към компа.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, абсолютно същите проблеми имам с моя Акорд Купе f20b5. На място оборотите на автомобила се влиаят много от климатика и от въртенето на волана, чистил съм клапана за въздух и няма никаква промяна.  Ще е хубаво ако някой даде възможна причина за да тестваме.

 

Поздрави,

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия проблем като при мен оборотите падаха до 100 и на моменти гаснеше.

Реших проблем със сперй на Bardalh за почистване на карбуратори.Като пръснах няколко пъти  на изгасен двигател в малкия отвор на дроселовата клапа(от кадето смуче въздуха за празния ход) след кото изчаках 10 мин докато се изпари.Запалих  и оборотите останаха на 900 след месец на 850 и така съм вече 3-ти месец.

  • Благодаря 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...