kiril9666 1 #1 Публикувано 16 Август, 2018 Здравейте, колата е 2005г. 1.7 ctdi. Поради странен звук като чукане/скърцане при натискане на съединителя се наложи неговата подмяна, сложи се Herth+Buss на Jaкoparts - комплект съединител. При отлепяне на съединителя имаше страшно притрисване след което тръгваше нормално. Смениха ми една от помпите, която е била доста омаслена /за другата казаха, че е ок/, тресенето осезаемо намаля, но все още го има, казаха ми, че единият тампон / този, който е до скоростната кутия/ е доста омекнал и е възможно от него да се получава това, кажете ми Вие какво смятате, дали ще е от тампона? Тресенето се появява,когато започне да отделя точно преди да потегли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ggin 0 #2 Отговорено 18 Август, 2018 Здравей имам абсолютно същия проблем с абсолютно същата марка при тръгване тресе ужасно говорих с един майстор каза че е от съединителя каза да карам така , недостатъка е само че няма полусъединител при потегляне подавай малко повече газ карам така вече 30хил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiril9666 1 #3 Отговорено 18 Август, 2018 (Редактирано) Вчера направих една проверка, за която четох в интернет. На отворен капак, с дръпната ръчна, един гледа, а друг започва да отпуска съединителя докато започне да тресе. При мен двигателят направо си се опитва да изскочи, според мен е от тампона. Другото е, че и когато гася колата има силно притрисване. Другият месец ще го сменя и ще пиша. Силно се надявам да не е от съединителя! :Д Редактирано 18 Август, 2018 от kiril9666 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Batkiro79 11 #4 Отговорено 22 Август, 2018 Колата с обикновен маховик ли е смисъм твърд,понеже не знам?Ако е с демпфер може да е от него,при гасене на двигателя чуват ли се шумове,притракване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #5 Отговорено 23 Август, 2018 (Редактирано) караш така ако не те дразни или правиш съединител - маховика е разбалансиран: Редактирано 23 Август, 2018 от Jorko. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM2017 2 #6 Отговорено 13 Октомври, 2018 На 23.08.2018 г. at 16:44, Jorko. написа: караш така ако не те дразни или правиш съединител - маховика е разбалансиран: Колко струва смяната на комплект съединител , никъде не мога да намеря маховик за 1.7 цтди Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gcivic 0 #7 Отговорено 17 Януари, 2019 И моята, ако не подам повече газ при потегляне потреперва и така вече 95хил км. Относно педала на съединителя - винаги е бил твърд и така вече близо 7 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове