koliaaa 2 #1 Публикувано 27 Юни, 2018 Здравейте, От две седмици и аз съм собственик на CR-V 2005 / 2,2 Дизел фейслифт. От тогава е по срвизи и не мога все още да и се зарадвам... След първоначалното обслужване -всички масла и филтри, се оказа че съм за вътрешни карета, съединител, маховик и рейка... Каретата и рейката рециклирахме, сменихме маховик и съединител с нови и тази вечер си взех колта... Маисторът ми каза че задължително трябва да отида на стенд и от неговия сервиз директно отидох на стенд. Межувременно забелязах, че при движение направо, воланът стои на 90 градуса от нормалнито си положение, свети лампата на Airbag-а и няма клаксон. Не ме притесни много това, защото си мислех,че при реглажа ще се оправи. На стенда човека ми каза, че няма как да оправи толкова повит волан и че предният майстор не е зацепил правилно рейката. Въпросът ми е има ли възможност от неправилно зацепената рейка да се е скъсал лентовият кабел във волана и от това да нямаклаксон и да свети тази лампа? Благодаря Ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 27 Юни, 2018 Мисля, че е възможно. Тази четвърт, която ти бяга волана, всъщност е бил оборот и четвърт и тогава кабела е приключил. Волана можеш да го центроваш, като го презацепиш на шлиците, и след това е трябвало да отидеш на реглаж. При реглажа се изравнява и волана. Лентовия кабел ще трябва да го смениш и пак може да го скъсаш, ако не се центрова при монтажа, според аванса му наляво и надясно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #3 Отговорено 30 Юни, 2018 Внимаваи при лентовия кабел.Като се сваля от колата донор,задължително волана и гумите прави,сваляш го и без да го въртиш слагаш на твоята пак в такова положение,защото преди с една гранд витара 2 кабела се скъсаха от неправилен монтаж,праиш пален ляв-после пълен десен и щяп скъса се.На витарата на лентовия кабел беше и клаксона.предполагам и на хондата е така щом няма бибитка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове