jabara 1 #1 Публикувано 18 Април, 2007 Здравейте, интересувам се има ли начин да се намали разхода на гориво за Хонда Сивик 93 година. (3 врати) Конкретно моя двигател е 1.3 и разхода е 10 градско и 7 извънградско, мисля че разхода е висок и затова ви моля да ме посъветвате за някакъв начин да оптимизирам разхода. Не съм на "ти" с автомодилите затова ви моля да ме посъветвайте какви части на колата да проверя , кои от тях е възможно да не работят достатъчно добре и от това да се вдига разхода. Колаа има автоматичен смукач, които се включва при запалване. Предварително Благодаря. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
surr3a1 0 #2 Отговорено 18 Април, 2007 (Редактирано) бате нещо не ти е наред или имаш ама много тежък крак...моя е 1.6 125к.с. и извънградско е 6.5-7 а градско към 10...ебаси не е нормална тази работа.за жалост не мога да ти помогна с как и какво да направиш... други умове трябва да се изкажат тук. но ти пожелавам успех! Редактирано 18 Април, 2007 от surr3a1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #3 Отговорено 18 Април, 2007 аз имам същия двигател и наистина разхода ти е доста висок,като начало провери въздушния филтър,чувал съм,че като се замърси вдига разхода(разрови се по форума мисля ,че има такава тема като за теб) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jabara 1 #4 Отговорено 18 Април, 2007 (Редактирано) аз имам същия двигател и наистина разхода ти е доста висок,като начало провери въздушния филтър,чувал съм,че като се замърси вдига разхода(разрови се по форума мисля ,че има такава тема като за теб)Възможно е и да е от него, когато взех колата, смених филтрите, ремъци масло и т.н.Струва ми се , че преди тази смяна харчеше по-малко. Кажете при кой мога да отида за да я погледне и да каже мнение по въпроса. Редактирано 18 Април, 2007 от Zdravko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #5 Отговорено 18 Април, 2007 Аз търкалям същия мотор...градско варирам м/у 8 и 10 според настроението ...обаче извън града съм я докарвал и до 5 ...а принципно около 6 при скорост 110-120 ! При мен след раглаж на клапаните ми падна осезаемо градкския разход ... ,възд. филтър погледни...свещите/да не си с някой немски пръчки/ също влияят и т.н. ! Тъй като не си писал от къде си не мога да те посъветвам къде да отидеш да ти погледнат количката ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #6 Отговорено 18 Април, 2007 И моята доста погорява 10-11 градско а извънградско под 7 не е паднала а д ане споменавам ходенето до София засхтото тогава ми изгори 10 на 100От каде мога да си намеря хубави свещи и какви да са те? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #7 Отговорено 18 Април, 2007 Здравко..за разхода..моята е Д15 и гори колкото твоята....незнам колегите как докарват такива смешни разходи, но аз основен ремонт и направих и всичко ново купих и с тоя разход си останах.Антоне... за хубави свещи...Дензо или НЖК (но японски) аз съм с четириполюсни Беру и не се оплаквам, но по принцип трябва да са НЖК свещите ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #8 Отговорено 18 Април, 2007 И моята доста погорява 10-11 градско а извънградско под 7 не е паднала а д ане споменавам ходенето до София засхтото тогава ми изгори 10 на 100От каде мога да си намеря хубави свещи и какви да са те?Магазин "Косер"/срещу бенз."ОК" и си kупуваш "Denso" K20PR-U11 е твоя модел..,ако Civicа ти е 5-door i. 16V LS Kat. D16Y3 SOHC ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #9 Отговорено 18 Април, 2007 Здравко..за разхода..моята е Д15 и гори колкото твоята....незнам колегите как докарват такива смешни разходи, но аз основен ремонт и направих и всичко ново купих и с тоя разход си останах. Антоне... за хубави свещи...Дензо или НЖК (но японски) аз съм с четириполюсни Беру и не се оплаквам, но по принцип трябва да са НЖК свещите ... А как са френските?Хубави ли са , че сложих такива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #10 Отговорено 18 Април, 2007 Здравко..за разхода..моята е Д15 и гори колкото твоята....незнам колегите как докарват такива смешни разходи, но аз основен ремонт и направих и всичко ново купих и с тоя разход си останах. Антоне... за хубави свещи...Дензо или НЖК (но японски) аз съм с четириполюсни Беру и не се оплаквам, но по принцип трябва да са НЖК свещите ... А как са френските?Хубави ли са , че сложих такива. По-добре си намери японски и тия ги метни в коша ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest vartan #11 Отговорено 18 Април, 2007 Здравко..за разхода..моята е Д15 и гори колкото твоята....незнам колегите как докарват такива смешни разходи, но аз основен ремонт и направих и всичко ново купих и с тоя разход си останах. Антоне... за хубави свещи...Дензо или НЖК (но японски) аз съм с четириполюсни Беру и не се оплаквам, но по принцип трябва да са НЖК свещите ... А как са френските?Хубави ли са , че сложих такива. По-добре си намери японски и тия ги метни в коша ! Ще се обосновеш ли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #12 Отговорено 18 Април, 2007 Ами карал съм с франсета и разликата е осезаема поне при мен ! Мисля че и колегите ше изкажат подобно мнение ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #13 Отговорено 18 Април, 2007 някой можели да каже в Бургас, каде мога да си намеря наистина японски свещи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #14 Отговорено 19 Април, 2007 какво му е чудното на разход от 5 до 5.5л.(извънградско) и 7 до 7.5л.(градско) за мотор 1.3 в мн.добро състояние моята толкова гори(най вече,ако караш спокойно като пенсионер и не надминаваш 3500об.) и за това се отказах да слагам газова уредба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Road®aceR #15 Отговорено 19 Април, 2007 какво му е чудното на разход от 5 до 5.5л.(извънградско) и 7 до 7.5л.(градско) за мотор 1.3 в мн.добро състояние моята толкова гори(най вече,ако караш спокойно като пенсионер и не надминаваш 3500об.) и за това се отказах да слагам газова уредбаПич ти верно не минаваш 3000 оборота ...за да ти гори 7 в града ! Аз ако не я омажа с лютеница поне един път на ден ... не мога да спя спокойно ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #16 Отговорено 19 Април, 2007 Еи ама никои не каза нищо конкретно на колегата .абе бате извиняваи,ама на снимката ми изглеждаш с добри банички,къв размер гуми караш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Orleto #17 Отговорено 19 Април, 2007 Аз бих ти препоръчал две неща1-во направи си един анализа на газовете. Виж дали си в нормата за тази кола. А нормата поне според Аутодата е следната (при загрят автомобил) на празен ходCO - 0.2% MaxHC - 100 ppmCO2 - 14,5- 16%O2 - 0.1-0.5 %при 2300- 2700 об/минCO - 0.3%lambda - 0.97 - 1.032- ро Ако си в нормите виж с какъв размер гуми караш. На височина трябва да са колкото преписаните 185/60 R14 или 175/70 R13. Ако докарваш по-голям диаметър ще вдигнеш разхода. А ако гумите ти са ОК, може би проблема е в стила ти на каране. Колегата нали каза, до 3500 об Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове