GeorgiD 46 #41 Отговорено 6 Юни, 2018 Точно това ме притесняваше - КИТ-а, тавана е градушков и 1 красавци вместо да го направят както трябва го бяха равнили с кит и сега... портокалов таван. Работата е там, че Алианц имат нова методика, могат да ти предложат те да ти платят (не по експертна оценка) а примерно осредняват за София колко струва това и ти предлагат тази сума. Идеята ми беше да ползвам това, със познат текенеджия/бояджия, уви к0рец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #42 Отговорено 6 Юни, 2018 Алианц съм ги ползвал когато колата ми нямаше 8 г. и имах право на официален сервиз. За мен те са най-добрия застраховател в БГ. Сега какво имат като методи към днешна дата не мога да кажа, но знам че има няколко начина да си оправи човек колата по застраховка. 1. С доверен сервиз (ако имаш право на такъв), с който те имат договор за ремонти 2. По експертна оценка. Което е спрямо това какви са увреждания и какво има за правете ти дават "едни пари" и се оправяш сам. 3. По фактури (така си оправих аз един челен удар). Демек, правиш си колата където поискаш и им представяш фактури за ремонта, които те ти покриват. Разбира се няма да ти признаят каквото им дадеш, но тук хубавото е, че в началото можеш да им дадеш Проформа фактура с ремонта и те да ти кажат, дали ще ти я признаят (платят или не), съответно могат да ти кажат колко за части и труд ще ти признаят. И така можеш да си намериш например оригинални части от морга, а не някой доверен сервиз да ти я нареди с части Депо. Дано съм бил полезен. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #43 Отговорено 6 Юни, 2018 Много! Алианц са 'открили' топлата вода с предлагане на доверен сервиз дори и на 20 годишни коли -> като наредиш части депо и ... еи го. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #44 Отговорено 6 Юни, 2018 Не ги обвинявай тях Всички доверени сервизи слагат китайски (най-евтините) части. Нали все пак и те работят за да изкарват пари, а не за удоволствие. Той кръга си е ясен - застрахователя плаща малко пари на сервизите, съответно сервизите влагат евтини части и консумативи (като лака за боя например) за да излизат на печалба. Това е. В моя случай избрах варианта по фактури, точно за да не ми я наредят предницата с китайски части. Но така аз имах доста работа да обикалям и да си търся оригинални от морги. Накрая смея да кажа, че със стечение на обстоятелствата колата стана все едно сега излиза от шоурума (одобриха ми оригинална броня и фар, защото за фейслифта нямали китайски аналози.), а аз отделни си намерих другите части в перфектно състояние. Ще оправиш и твоята споко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #45 Отговорено 6 Юни, 2018 То ясно, само ме е яд на мен си и че така я загрозих милата.... Благодаря за коментарите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове