ivan047 3 #1 Публикувано 23 Февруари, 2018 Добър ден, вчера ме “сефтосаха” на паркинга на работа и искам да попитам как мога да залича надрасканото без да боядисвам цялата врата?Има ли въобще начин?Говорим без тези маркери който не стават за нищо, а примерно закупуване на малко количество боя и с малка четка да се нанася върху надрасканото?Ето и снимка ако можете да прецените и да дадете съвет..? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #2 Отговорено 23 Февруари, 2018 Да се подобри - да. Но да се замаскира напълно - трудно. Особено, ако е задрано до под боята. За такива фини драскотини интервенцията с боя само ще влоши нещата. Дори да е от оригиналните коректори на Хонда. Какво правя аз и какво бих те посъветвал: Взимам спирт за горене (може и бензин) и напоявам памучен парцал, с който почиствам мястото. Понякога това прави чудеса, но не трябва да се прекалява с търкането, за да не се скапе лаковото покритие. После минавам с полираща паста. В Бриколаж преди съм виждал и пасти с цвят, които биха били от полза особено срещу белите драскотини по тъмната ти боя. Може пък и да се оправи. Лично мен би ме притеснило не това, което посочваш с пръст, а другото малко по-вдясно от него до отражението на левия ти крак. Изглежда ми като олющен лак. П.П. А ти с бутонки ли си?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3 Отговорено 23 Февруари, 2018 Иди при някой автобояджия да прецени, че по снимката не си личи добре има ли хлътване на ламарината или е права и драскотините са само в лака. Ако са само там има голяма вероятност да минеш само с пастиране и полиране. Дори и да остане нещо, ще е видимо само от близо. Вратата се боядисва и лакира цялостно. Иначе си личи "мъглата" от частичния лак, или лекото разминаване в цвета, да не говорим за липсата на перли и металик и тяхната консистентна наситеност в това с което ще "мацаш". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #4 Отговорено 23 Февруари, 2018 преди 19 минути, Zlatozator написа: Да се подобри - да. Но да се замаскира напълно - трудно. Особено, ако е задрано до под боята. За такива фини драскотини интервенцията с боя само ще влоши нещата. Дори да е от оригиналните коректори на Хонда. Какво правя аз и какво бих те посъветвал: Взимам спирт за горене (може и бензин) и напоявам памучен парцал, с който почиствам мястото. Понякога това прави чудеса, но не трябва да се прекалява с търкането, за да не се скапе лаковото покритие. После минавам с полираща паста. В Бриколаж преди съм виждал и пасти с цвят, които биха били от полза особено срещу белите драскотини по тъмната ти боя. Може пък и да се оправи. Лично мен би ме притеснило не това, което посочваш с пръст, а другото малко по-вдясно от него до отражението на левия ти крак. Изглежда ми като олющен лак. П.П. А ти с бутонки ли си?!? Не не, това е отражение беше слънчево а и беше мръсна, не бутонки а стоножки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #5 Отговорено 23 Февруари, 2018 (Редактирано) преди 23 минути, ceco_accord написа: Иди при някой автобояджия да прецени, че по снимката не си личи добре има ли хлътване на ламарината или е права и драскотините са само в лака. Ако са само там има голяма вероятност да минеш само с пастиране и полиране. Дори и да остане нещо, ще е видимо само от близо. Вратата се боядисва и лакира цялостно. Иначе си личи "мъглата" от частичния лак, или лекото разминаване в цвета, да не говорим за липсата на перли и металик и тяхната консистентна наситеност в това с което ще "мацаш". Няма изкривявания или хлътвания, мисля че е е в лака но просто е по дълбока драскотина или щом се вижда бяло е до боята? Редактирано 23 Февруари, 2018 от ivan047 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове