Shorty 157 #1 Публикувано 30 Януари, 2018 От известно време колата като загрее и като съм на място усещам едно тресене от към двигателния отсег.Оборотите не се менят.От скоро обаче започна да ми прави мизерии,когато в движение изключа от скорост и настъпя спирачката да намалям оборотите падат до към 500 усеща се леко притрисане и след това се нормализират.На газ се усещат доста ,на бензин пак го има,но едва доловимо.Смених първо газовия филтър,същата работа.Днес свалих и почистих дросела ,пак същото.Утре ще ходя да ми обучат дросела,понеже съм с електронна газ и разбрах,че след сваляне и чистене е нужно обучение.Но и преди и след чистенето е едно и също.Нещо ме съмнява ,че проблема е в газта,но ще съм отворен и на други предположения.Колата е k24a3 type s с ръчни скорости. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 31 Януари, 2018 Преди време имах подобен проблем с претрисане на двигателя на празен ход. Дразнех му се и мислех, че е време за тампони. Дойде време за реглаж на клапани (40 000) и след това всички изчезна. Двигателя стана равномерен без никакви вибрации. Не ти ли е време за реглаж? Аз моя следващия път ще го направя на по-кратък интервал. Примерно на 25к. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #3 Отговорено 31 Януари, 2018 Това е следващото което мисля да направя,но реглажа го правих преди 12-13к км. и ми се струват малко км. за нов ,но ще се подсигуря да видим,дали ще има подобрение. Скоро сменях О-пръстенчето на бързата връзка на маркуча за ниското налягане на хидравликата. Поръчах си оригинално(размера му е 13x1.9)Виенето спря,но започна да тече точно от там където трябва да уплътнява тоя пръстен.След това си взех от магазинче местно 13x2мм О-пръстен и теча спря,но пък пак вие от време на време. Пиша ги тия неща понеже проблема с пропадане на оборотите започна горе-долу след тия манипулации.Дали е възможно на има нещо общо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове