Стоян70 0 #1 Публикувано 27 Януари, 2018 Здравейте колеги, имам един въпрос за Honda CR-V 2002г. V-tec 2.0 с двигател :k20a4. Как "понася" този тип двигател работата на газ, има ли някакви специфики и търся предложения са фирма монтираща газови уредби. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bleki 0 #2 Отговорено 27 Януари, 2018 10 000 km - при смяна на масло задължително реглаж клапани Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
optimeon 4 #3 Отговорено 28 Януари, 2018 Според мен да караш на газ като цяло непонася добре на какъвто и да е двигател, все пак вие си решавате 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #4 Отговорено 29 Януари, 2018 Аргументирай се, колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drun 17 #5 Отговорено 29 Януари, 2018 Според мен, почти всеки масов бензинов двигател е годен за работа на газ (вероятно има и изключения, но не съм чувал за такива). Аз лично съм почитател на алтернативните горива (газ), а преди/сега/за напред ще продължа в същата линия. Аргументите за това са ясни, но очевидно (optimeon) не за всички. На кратко, употребата на газ води до: - известно увеличение износването на сегменти/клапани, поради "сухотата на горивото" (не съдържа асфалти); - детонациите при запалване/горене в цилиндровата глава са по-слаби спрямо бензина, по-ниска температура на горене (двигателят е по-ниско натоварен термично) от където : а) удължен живот на бутална и цилиндрова групи с +20% б) удължен живот колянов вал +50% - увеличен разход на газ спрямо бензин до +20%, заради разлика в калоричността между двете горива. (С новите газови системи, тези загуби могат да бъдат регулирани) Темата не е никак нова, възможно е да пропускам нещо, а и тези данни са известни още от разработките върху алтернативните горива започнали в началото на 60-те години на миналият век. За сервиз ще пиша на личен. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonyyolo 3 #6 Отговорено 4 Февруари, 2018 Слагай газ смело, за нула време ще си избиеш инвестицията . Реглаш на клапани 20-25к , масло 0W30 и си капитан ! Успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lioliaka 0 #7 Отговорено 31 Март, 2018 На 29.01.2018 г. at 16:59, Drun написа: Според мен, почти всеки масов бензинов двигател е годен за работа на газ (вероятно има и изключения, но не съм чувал за такива). Аз лично съм почитател на алтернативните горива (газ), а преди/сега/за напред ще продължа в същата линия. Аргументите за това са ясни, но очевидно (optimeon) не за всички. На кратко, употребата на газ води до: - известно увеличение износването на сегменти/клапани, поради "сухотата на горивото" (не съдържа асфалти); - детонациите при запалване/горене в цилиндровата глава са по-слаби спрямо бензина, по-ниска температура на горене (двигателят е по-ниско натоварен термично) от където : а) удължен живот на бутална и цилиндрова групи с +20% б) удължен живот колянов вал +50% - увеличен разход на газ спрямо бензин до +20%, заради разлика в калоричността между двете горива. (С новите газови системи, тези загуби могат да бъдат регулирани) Темата не е никак нова, възможно е да пропускам нещо, а и тези данни са известни още от разработките върху алтернативните горива започнали в началото на 60-те години на миналият век. За сервиз ще пиша на личен. Поздрави! Привет, Може ли съвет за сервиз и цена на услугата за реглаж на клапани в София? Благодаря предварително. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bozmana 7 #8 Отговорено 4 Април, 2018 Мотобокс -Овча Купел - 0899744385 - обаждаш се за записване, вчера ме записаха чак за 18.04. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове