_sa6ko_bs 11 #1 Публикувано 7 Януари, 2018 Колеги, колко точно масло е нужно за опресняване маслото в автоматика на CR-V 2007 R20A2.? Из сайтовете съм срещал 2,5 литра , но искам някой който е сменял да каже точно . Мерси предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toni_t 11 #2 Отговорено 9 Януари, 2018 3,5 литра.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_sa6ko_bs 11 #3 Отговорено 9 Януари, 2018 Благодаря, колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo68 8 #4 Отговорено 11 Януари, 2018 Повече от 2,6л. не може да се източи от пробката! Така, че 3л. са ти достатъчни и маслото само от Бултрако! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_sa6ko_bs 11 #5 Отговорено 11 Януари, 2018 Взел съм си 5 литра на Хонда от общите поръчки .Обаче вчера като сменях двигателното пробката на автомата ме изненада с тоя квадрат (май 3/8 ,а аз имах само 1/2 и 1/4) и ще го оставя за следващата смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toni_t 11 #6 Отговорено 12 Януари, 2018 От моята кола при първото опресняване изтече близо 4 литра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #7 Отговорено 12 Януари, 2018 Я като сме отворили темата за автомата, кажете как мерите нивото? когато я взех я карах в няколко сервиза да гледат маслото. в единия дръпнаха причката на работещ мотор и казаха "добре е".... Видях че маслото не достигаше и средата м/у мин и макс. в другия по същия начин го измериха и лазаха тука си трябва поне още 500мл. отидох в ОМБРЕ където я обслужиха, изгасиха двигателя изчакаха 1-2,мин и тогава дръпнаха пръчката. Маслото дори и не разбрах къде е.... Все едно беше много над максимума и казаха идеално е. При въпроса не трябва ли колата да работи ми отговориха "тя ако работи то няма да има масло на пръчката". В книжката пише че трябва да се изчака мотора да загрее толкова че перката да се включи, чака се 50-60сек. и тогава се дърпа пръчката. Пробвал съм го и това беше единствения път в който ми ппказа че маслото е на ниво. Вие как практикувате ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toni_t 11 #8 Отговорено 14 Януари, 2018 Варианта с изгасения мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo68 8 #9 Отговорено 14 Януари, 2018 Маслото на автоматика се мери само при работещ и добре загрят двигател! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #10 Отговорено 14 Януари, 2018 gogo, на различните модели автоматици е различно. Когато я купих колата се обаждах в Джемини-4 и разговарях с един доста отзивчив човек, който ми каза да си погледна в клижката и таканда процедирам тъй като при различните модели е различно и за тази незнаеше на изуст. Но за нашите действително пише, че след спиране на перката се чака 40-50сек о се мери. Просто ми беше онтересно как процедирате при вашите автоматици. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове