sttekata 167 #1 Публикувано 31 Декември, 2017 (Редактирано) Привет, Днес случайно махнах защитната капачка до чистачките от страната на пасажера, която е част от цялата пластмасова кора под стъклото/чистачките. Погледнах за боклуци в отсека на отвора , през който се за засмуква въздуха към филтъра на купето и видях, че мишки са нагризали дунапрена над филтъра. Някой може ли да каже от къде са влезли там , защото аз не видях голям отговор. Цялата пластмасова кора под чистачките е почти плътна с изключение на малки линейни отвори, но от там не може да премине мишка. В други ден ще купя отрова и ще сложа в двигателния отсек. Опасявам се да не нагрезе тапицерията или маркучи/кабели. Редактирано 31 Декември, 2017 от sttekata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #2 Отговорено 31 Декември, 2017 колега, повярвай ми мишката влиза от всякъде, колкото и да не ни се вярва, колкото и малък да е процепа. Гледай да я примамиш и да я хванеш някъде отвън, защото ако мислиш да си уплътниш колата така че да не влиза повече, това вече ми се струва изгубена кауза. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #3 Отговорено 31 Декември, 2017 (Редактирано) Не, няма да уплътнявам, а ще сложа отрова в едно капаче при двигателя, но искам да разбера от къде е влязла там.... , защото на пръв поглед може да влезе ако е махнат въпросния капак над макферсона или през капака скриващ номера на рамата. Всъщност никога не са били отворени. Преди време Маркони беше писал за 2ра ген , че там някъде имало и отвор за дрениране на водата, въпроса е колко е голям този отвор и може ли от там да влезе.... Редактирано 31 Декември, 2017 от sttekata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #4 Отговорено 1 Януари, 2018 Честита Нова Година! Бъдете здрави, щастливи и успешни през Новата Година! Един съвет против влизане на мишки в купето: Винаги като спирате колата на място около канали, храсти, в гаражи преди да изключите двигателя натиснете копчето за рециркулация на въздуха. Това ще затвори клапата за свежия въздух и ще затвори входа на мишките към купето! Иначе в десния калник е големия отвор за изтичане на водата събираща се пред стъклото, т.е. от там влизат излизат без проблем. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове