Jump to content
Veseliq

Форумът е обновен

Recommended Posts

Привет на всички!

Преди малко повече от месец, ми бе гласувано доверие да се заема с техническата част на форума, за да решим някои все по-належащи проблеми. Те включват това, че софтуерът на форума бе стар, с много рискове за сигурност, както и че искаме да направим ред подобрения, които биха били по-трудни върху старата платформа. Първият ъпгрейд от повече от 5 години насам е налице.

Тъй като промените са големи, съм сигурен, че ще отнеме известно свикване, както че ще отнеме известно време да оправим всички забележки след ъпгрейда. За нас ще е изключително полезно ако в тази тема споделяте впечатления, въпроси и забележки към новия форум по максимално конструктивен начин - за да можем да ги корегираме бързо.

В същото време, новата платформа е първата стъпка към това да работим над това да направим форума по-лесен за използване от всякакви устройства, сигурен и подреден. Ще откриете ред подобрения - в това как могат да се цитират и посочват потребители в темите, да се получават известия, да се пише и чете от мобилен телефон без външни приложения като tapatalk и много други.

През следващите няколко седмици ще предстоят чести малки подобрения и промени. Ще пиша в тази тема за тях. Възможно е да се налага спирането на форума за кратки периоди от време.


ПП: Искам да използвам темата и за да изкажем благодарност на целия форумен екип (@atoma, @ceco_accord, @dindin, @kvd74, @Markony, @Tino) за работата върху новия форум. Всички тестваха и помагаха да изчистим голяма количество бъгове. Специални, @dindin заслужава специална благодарност, тъй като обновения ни червен изглед е негова заслуга. @Markony отдели значително повече време от всички нас да тества всички нови функционалности и да споделя проблеми при използването им след първоначалния ъпгрейд.

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Оправен е мейл сървърът. Би трябвало мейли за забравена парола и нови регистрации да се изпращат успешно (имаше проблем непосредствено след ъпгрейда).

2. В стария форум се влизаше с username, който може да е различен от видимия за останалите членове display name. В новия форум тази възможност отпада. Сега може да се влиза или с display name или с email.

3. Сложен е SSL и вече всички страници се отварят по HTTPS - няма опасност на някой да му хванат паролата докато се логва през отключена мрежа :) 

 

Все още тече rebuild-ването на информацията от стария форум (до утре трябва да приключи). Заради него не всички потребители имат аватари, сигнатурите не се виждат и може старите постове да изглеждат счупени. Ако има още проблеми утре - пишете в темата за коментари.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давам пример за логин с display name (името, с което всички ви виждат във форума):

При мен е едно и също - username dindin и display name dindin, съответно се логвам с dindin

Ако се бях писал обаче с username dindin, а display name Даниел щях да трябва да се логна с Даниел

Влизайте на сигурно с мейла, с който сте се регистрирали.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите с изпращането на мейли са оправени.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...