Bamzze1 1 #1 Публикувано 1 Ноември, 2017 Здравейте,от няколко дни съм собственик на хонда cr v 2008г.бензин. Предишния собствени е пипал нещо по километражите сменял е мили с километри и е нацапал всичко с лепило.Имам ново табло за да подменя мазалото не имам нужда от помощ с разглобяването. Ако някой от вас може да помогне ще съм му безкрайно благодарен .Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #2 Отговорено 1 Ноември, 2017 Здравей Бамзе и добре дошъл.Ще ти се наложи да ползваш услугите на фирмен сервиз.Инструменталното табло е компютър,а всички компютри в колата се сменят по определена процедура чрез фирмен софтуер.Вътре има чувствителна информация като пробег на автомобила и защита от неоторизирано запалване на двигателя.Освен това всеки компютър има уникални данни ,които се съхраняват в централния компютър,който се грижи всички части от колата да си говорят на разбираем език и да си знаят имената ...образно казано. С две думи ако цъкнеш буксите в новото табло ще блокираш централния компютър и след това желания ефект ще е нулев. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #3 Отговорено 1 Ноември, 2017 Толкова много информация заложена в един километраж??? Ужаст Винаги съм си мислел че километража е просто информационен прибор, който ще изобрази това, което му подаде главния компютър като информация (пробег и т.н.). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #4 Отговорено 1 Ноември, 2017 Аз ще сменя само циферблатите с цифрите...не цялото табло. Но не зная от къде да започна да разглобявам пластмасите около километража. Ще съм благодарен ако ми помогнете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #5 Отговорено 2 Ноември, 2017 Пишеш в ютуб CRV3 cluster или instrument lights.Хиляди клипове. Операцията се прави само на изключен акумулатор иначе губиш синхронизация с другите блокове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #6 Отговорено 2 Ноември, 2017 Толкова много информация заложена в един километраж??? Ужаст Винаги съм си мислел че километража е просто информационен прибор, който ще изобрази това, което му подаде главния компютър като информация (пробег и т.н.). Даже е по-сложно,бях скръндза с описанието .Таблото е и преводач от един машинен протокол към друг.Примерно информация от бутоните на круизконтрола се обръща в цифрова 16-чна,а след това се дава като CAN инструкции на моторния компютър.Бензиновия компютър пък след всеки контакт пита таблото в километри и Целзий ли работим днес или Фаренхайт и мили Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #7 Отговорено 2 Ноември, 2017 Благодаря,но в ю туб има клипове за сваляне на табла на всякалви други коли но не и за хонда црв 3. Не зная дали е идентичен метода на разглобяване като с хонда црв 2. Иначе преди да пиша тук търсих много но без резултат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове