Stoyan1978 2 #1 Публикувано 23 Октомври, 2017 Здравейте колеги , Някой може ли да ми даде информация , колко трябва да е налягането ( приблизително ) в смук.колектор на празен ход... При мен показва 170 милибара , а доста хора споделят стойности от около 300 и нагоре , но за други автомобили ??? Колата е Хонда Акорд , 1.6 бензин , 2000 година. Благодаря предварително. Стоян Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 23 Октомври, 2017 Няма как да има налягане, ако няма вентилатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #3 Отговорено 23 Октомври, 2017 Вакуума измерен в пълнителния колектор на загрял мотор,на празен ход ,без включени консуматори трябва да е 0,28 -0,30 бара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stoyan1978 2 #4 Отговорено 23 Октомври, 2017 Здравей колега "професор" , Благодаря много за информацията. Виждам , че си написал На тарикати без град, модел, номер на двигател не отговарям, не давам съвети и не поглеждам лични съобщения! но ще рискувам да те попитам нещо , защото разбирам от отговора ти , че си доста на вътре с нещата. Според теб стойността на вакуума от 0,170 бар дали се дължи на проблем с датчика МАР или от някъде влиза въздух след дроселовата клапа ? При по-високи обороти над 1800-2000 всичко си идва на мястото. Благодаря предварително за евентуален отговор. За колегата "шаман" - правилно забеляза колега , не съм използвал правилната дума - вакуум не налягане , макар че и вакуума е налягане , но по-ниско от атмосферното ... т.е. ако се мери абсолютното налягане то е над 0 бар и без вентилатор както написа. Стоян Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове