r5gtr 16 #1 Публикувано 10 Април, 2007 от 1 година баща ми ми завеща сивика, от около 6 месеца си водя статистика за разхода ето линк >> разход засичанията ги правя като пълня до горе всеки път. в много голяма част от времето я карам на къси разстояния и е логично да си гори, но като я изкарам на правата ? за сравнение 7,73 ми даде на магистралата със скорости 140-170км/ч , ясно ми е че халипав мотор си гори много като се пъне, поне при леко каране да го сваляше. другото е че никога не попадам в задръствания и градско каране обикновенно е леко 50-60км/ч без спирания и тръгваниякажете дали е тръгнала според вас защото съм на кантар дали да я карам или продам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest r5gtr #2 Отговорено 10 Април, 2007 http://www.spritmonitor.de/en/detail/174240.html извинявам се за грешния линк,като го пробвах си го отваряше. годината и двигателя ги има в статистиката.и друго нещо, сега лятото като пусна климатика то ще стане лудница тогава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
redzik 0 #3 Отговорено 10 Април, 2007 Еми то в сф разход под 8 трудно се прави трябва да караш след 8-9 часа вечер и да караш не по 10км и след тва гасиш ами стабилно демек да минаваш 100км на 2 най-много 3 пъти. Иначе извънградско със скорост около 120-140 не бива да харчи повече от 6 - 6.5. Поне при мене е така аз съм със Сивик 6та 1.4 90 коня само че е английската! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orleto 0 #4 Отговорено 10 Април, 2007 И аз мисля, че в града 7 много трудно се докарва, нормално е от 8 нагоре. А извън града тези 5 на 100, ми звучи като дизел. Дори и хонда да е малко е нереално. Ако си караш колата студена и на къси разстояния ще гори повече. Може да видиш дали ламбда сондата ти работи правилно. Нали се сещаш трябва да се върти около 0.5 V +- 0.3, т.е да рисува синусоида. Ако не ти се ходи по елкони може да го видиш с мултицет. Най-добре докато мериш да задържиш колата на оборотите на които си на 5-та при 120 примерно, за 20-тина сек.Иначе поздравления за правилния начин на каране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orleto 0 #5 Отговорено 10 Април, 2007 Забравих да кажа, че най сигурния способ е да закараш колата на газанализатор и да я пробваш на средни обороти и на празен ход какво CO има. Моята 1.4 с катализатор дава 0.1-0.2. По принцип до 0.3 е нормално. Без катализатор, може би до 0.5 макс, но не съм сигурен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zenko 0 #6 Отговорено 10 Април, 2007 На харизан кон зъбите не се гледат моята Д15Б3 кат я купих някога и засякох разхода извън града средна скорос 110км. и ми даде 5.8 на 100км.после и свикнах да я ръ4кам ама по4на да ме дразни тоя ограни4ител при 7300об.разхода ми стана 12/13л. в града. Сложих си газова и край с ограни4ителя,ве4е можех да я вкарвам в 8000/9000об.хи4 ми не пука 4е гори газ 16/18л.на 100км.Ама така е шото кат спреш първа кола на крастовище до някоя лъзга4ка и оня по4ва да се нерви кат гледа тая зверска муцунка ама аз отпред емблема нямам и сигурно не са познали марката,одзад има показвам им за малко за каква кола иде ре4,втора и да ме нема.После горяла- даже си е много добре,зимата е ка4вала до 25л.Ама как да я карам нормално то сърце ми не дава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #7 Отговорено 10 Април, 2007 1.4 90кс хечбек Пловдив -Букурещ средна скорост 90-100км/ч точно 5.2л/100км, сина се обади оня ден оттам и каза че е доволен от разхода. В Пловдив ми дава 7-7.2/100 чисто градско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
r5gtr 16 #8 Отговорено 10 Април, 2007 аз живея и карам в едно забутано село в белгия, понятието градско каране,светофари и задръствания не съществуват. факт е че карам колата студена и на къси разстояние и гори 8,5-9/100 склонен съм да приема. но факт е че при 90-110км/ч (извънградско дълги преходи) ми гори 8/100 и не го смятам за нормално. ще пробвам ламбда сондата с мултицет, но ако тя е фира няма ли да има промяна в работата на мотора тресене,загуба на мощност и т.н. за газовете не се сетих само преди няколко дена минавах преглед и там гледаха тези неща,но не обърнах внимание какви са стойностите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VitoEJ9 0 #9 Отговорено 10 Април, 2007 1.4 90кс хечбек Пловдив -Букурещ средна скорост 90-100км/ч точно 5.2л/100км, сина се обади оня ден оттам и каза че е доволен от разхода. В Пловдив ми дава 7-7.2/100 чисто градско.Извинявам, че се намесвам в темата, но и аз силно се интересувам от разхода на колата си. Вече стана 3 седмици откакто я имам и карам (Д14А4 6та ген. 90к.с.), но така и не съм си напълнил резервоара догоре (студентска работа малко ) за да я засека. В началото сложихме 20л туба и вътре може да е имало малко бензин и стрелката отиде на средата. Въпроса ми към Майната (и не само към него) е следния: понеже виждам, че и ти си със същия мотор и искам да знам когато стрелката ми отиде долу в резервата, колко горе долу литра има в резервоара? Много ме е яд, че няма лампа за бензина, но иначе съм страшно доволен от колата Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #10 Отговорено 10 Април, 2007 мисля,че не повече от 5 до 7 литра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #11 Отговорено 11 Април, 2007 (Редактирано) като я караше баща ми твърдеше че гори 5,5 извънградско с 90-110км/ч и 7-7,5/100км в софия.Личен опит. Купих си Сивик Д15Б2.Първия месец - разход на бензин 8-9, на газ 10-11Карам ежедневно почти един маршрут - 15км извънградско и 30-35 в София на два пъти - около 8 и 18 часа.След това имаше една тема за икономично каране - погледни я, със спазване на съветите (главно преценка с колко да се движа за да не скачам на спирачките, спиране на скорост използвайки двигателя, ускоряване на по-ниска предавка, при равномерно движение отивам на по-ниска предавка и обороти около 2К и т.н.) - свалих на 7-7.5 бензин и съответно 8.5 газ ! Сутрин като изкарам от гаража за около километър колата загрява или поне стрелката застава малко под средата. Редактирано 11 Април, 2007 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове