shishko 0 #1 Публикувано 22 Август, 2017 (Редактирано) Доста рових с търсачката и доста теми прочетох, но не намерих решение. Някой имал ли е проблем с не добър сигнал на радиото на акорд 7 префейс комби с навигация? При мен още откакто купих колата радиото не свири добре. В града доста често леко шуми и губи за кратко станции, а изляза ли извън града нещата стават още по–зле. Купих си усилвател на радиосигнала, но не ми свърши работа и го махнах. Дайте съвет Редактирано 22 Август, 2017 от shishko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #2 Отговорено 22 Август, 2017 Единствено провери връзката на антенния кабел към радиото и другия край към антената (не знам ккак е при комбито). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #3 Отговорено 22 Август, 2017 На Акорд антената е вградена в задното стъкло, съветвам да се провери антенния кабел до там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #4 Отговорено 22 Август, 2017 На Акорд антената е вградена в задното стъкло, съветвам да се провери антенния кабел до там. На седана е там, но не знаех за комбито. Да, струва си да провери и кабела с мултиметър за прекъсване или късо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shishko 0 #5 Отговорено 23 Август, 2017 Не знаех,че антенния кабел може да се проверява с мултицет. Ще пробвам. Интересното е, че в радиото влизат два кабела за сигнала, един по-тънък и един стандартен. Антените действително са в страничните стъкла на багажника, покрай нагревателите.Казаха ми, че някъде под страничните кори на багажника и от двете страни имало усилватели на сигнала и било възможно някой от тях да е изгорял. Някой знае ли къде точно са тези усилватели и как да стигна до тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 309 #6 Отговорено 23 Август, 2017 Не знаех,че антенния кабел може да се проверява с мултицет. По принцип връзката м/у антената и радиото винаги е с коаксиален кабел, т.е. средно жило и оплетка и с омметъра може да се провери целостта им от единия до другия край или късо м/у тях. Щом има и антенни усилватели, те обикновено са близо до антената, провери тяхното захранване и връзки с антена/кабел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #7 Отговорено 23 Август, 2017 Усилвателите са последното нещо, където да търсиш проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shishko 0 #8 Отговорено 23 Август, 2017 Благодаря за отговорите. В близките дни ще си поиграя с някой омметър и ще пиша за резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове