vaskooo123 2 #1 Публикувано 19 Юли, 2017 Здравейте, Колата започна и да пуши бяло преди 2 седмици. Закарах (MaxGear) им колата по-миналия четвъртък (6.07) Понеделника им звъня да питам какво става - викат, имат съмнения за гарнитури или датчик за горивоподаването, щели да направят измерване на газовете. След 2 дена им звъня (сряда), казаха че не са гарнитури, а по-скоро е датчик и ще проверят за цената. След още 1-2 дена им звъня да им кажа, че съм сложил екто дизел от лукойл и да сменят филтъра и горивото, и да видят дали е ок, защото в сайта на лукойл е имало предупреждение че екто дизелът може да доведе до аномалии в работата на стари дизелови двигатели. Вчера им звъня - казаха, че са източили нафтата, само трябва някой да "изтича до бензиностанцията" за нафта. Днес им звъня - казаха, че с новата нафта е същото положение и че е от този датчик, защото при диагностика показвал невероятно стойности. Казаха, че нов е 390 лв. и чакам да ми дадат номер на частта. Според вас това до колко е вероятно? От както съм взел колата преди година съм дал към 2000 за ремонти и ми писна да се занимавам, смятам до 1 година да я продавам. Ако е датчика - ще търся 2ра употреба сигурно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vaskooo123 2 #2 Отговорено 19 Юли, 2017 Звъннах на Омбре - каза че близкия месец не може да вземе колата и също така каза да мина през бош дизел диагностика на дюзите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #3 Отговорено 19 Юли, 2017 Нали си от Варна, защо не отидеш при Дидо-Miyamoto да ти каже и той мнение. Бял пушек според мен е признак на вода в маслото, но може и просто да имаш конденз в гърнетата. При какви условия пуши, постояно ли, дай повече информация. Ако датчик има проблем, трябва да изписва грешка. Колата като цяло нормално ли работи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vaskooo123 2 #4 Отговорено 19 Юли, 2017 Казаха че датчика отчитал странни стойности и за това е според тях причината. Постоянно пуши бяло, при подаване на газ и в движение оставя бял облак отзад. Даже на светофара ми мрънкаше някакъв с бмв, докато я карах към сервиза. Живея в София. Смятам да си взема колата от тея пичове и да я заведа на специализиран за дизелови коли сервиз - sofia diesel center, ако е нещо по горивната система би трябвало да го диагностицират... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #5 Отговорено 19 Юли, 2017 Омбре щом нямат време, преслушай и Ю Би Ко - пак специализиран сервиз за Хонди. Освен белия пушек някаква друга промяна в работата на двигателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vaskooo123 2 #6 Отговорено 19 Юли, 2017 Не съм забелязал. Ю Би Ко ходих при тях за турбината преди време - казаха ми 360лв за почистване. Взеха ми и 24лв. за диагностика за 5 минути, а меринджея се държа супер нагло и мазно. Повече не бих стъпал там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове