велизар 172 #1 Публикувано 4 Юли, 2017 Здравейте! Проблемът ми е следния. Преди два дни си свалих шофьорския прозорец и не успях да го вдигна. След няколко опита успях. Реших да сложа малко wd40 по шините, в които вървят колелцата на механизмите и да ги пораздвижа, и пак го свали, но не иска да го вдигне. И пак с триста зора и един милион опити успях. Междувременно и копчето на заден десен прозорец отказа. Другите са ок. Незнам дали нещо не може да направи контакт? На пръв поглед няма някакви мизерии, но ако някой е разглабял модула с копчетата и го е почиствал по-основно, нека сподели как става в стъпки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #2 Отговорено 4 Юли, 2017 Ако проблемът е в модула, едва ли ще помогне почистването само. Обикновено от претоварване контактната пластинка закрява и се вкопава в пластмасата, в която лежи. Ремонтирал съм няколко такива модула, но се случва да изчезне автоматичното сваляне. Самият ремонт е увеличаване на контактните пъпки с твърд припой. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #3 Отговорено 4 Юли, 2017 Ами то вдигането на прозореца е само проблем, свалянето не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #4 Отговорено 5 Юли, 2017 (Редактирано) Почисти контактите (металните пластини) на самите бутони. Хващат нагар и окис/патина с времето. Случвало ми се е преди 2 години или да не мога да сваля или да не мога да вдигна прозорците, с разглобяване и почистване на контактите (пластинките) се оправи. С нещо остро и метално (например ножка, чекийка ), внимателно изчегъртай мизерията и ще се оправи. Самия модул за да го извадиш от мястото му, подпъхни с нещо остро (например пластика от СИМ карта, на която пише пин и пук кодовете) между модула и конзолата около ръчната спирачка, след това бръкни около ръчната да го издърпаш нагоре - държи се на щипки. После самия модул се разглобява.... мисля, че имаше няколко болта и на щипки. Не е нещо сложно, просто по-внимателен трябва да си. За да се убедиш, че проблема е в контактите на бутоните на модула при ръчната, направи проверка - задния десен прозорец го вдигни/свали от бутона на самата задна дясна врата Като видиш, че от този бутон на вратата няма проблеми, а с другия (на главния модул, при ръчната) има ядове, значи е ясна работата. PS: като гледам снимката на аватата - нямаш пръскалки на фаровете, т.е. не си iES изпълнение ? Мисълта ми е, ако си iES имаш т.нар. "комфорт модул" с който може да вдигаш всичките стъкла (и да затваряш шибедаха, ако го имаш) от ключа вкаран в бравата на шофьорската врата. Като задържиш ключа на положение да заключваш, ако има отворени стъкла (и шибедах, ако имаш), те се затварят автоматично. Та, ако тази екстра я имаш, може да я пробваш дали работи и затваря всичките стъкла - ако става, значи е поредното доказателство в модула с бутоните при ръчната. Редактирано 5 Юли, 2017 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #5 Отговорено 5 Юли, 2017 Да, днес почистих пластинките колкото можах и тръгна. Ще видим докога. Мерси за информацията, колеги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове