Jump to content
OXYGEN

Българският автомобил

Recommended Posts

Прототипът на студентите от Техническия университет по проекта „Кола, произведена в България" вече е в движение, съобщиха от Speed-Press.

Вчера хечбекът с име "Юнивърс" направи първите си обиколки на самолетната писта в Сливен.

"Юнивърс" е с двигател от Smart Forfour, на чиято платформа е създаден. Окачването му също е на Smart, но някои от частите и детайлите са български.

Автомобилът може спокойно да вдига 130-140 км/ч. Монтирана е 5-степенна скоростна кутия.

На Софийския автосалон през юни, прототипът ще бъде изложен в три версии с цветовете на българското знаме - хечбек, комби и тунинг вариант.

Засега няма индикации за производство, но въпреки това екипът на Лешке ще направи бизнес план.

Публикувано изображение

http://news.ibox.bg/material/id_722331038/fpage_0/#clist

Редактирано от OXYGEN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам що ама тва много ми прилича на Mitsubishi Colt - ето това: http://www.yomiuri.co.jp/atcars/impression...mihori_colt.jpgВерно че е има разлики, ама в общи линии...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest manniakk

хубава е колицана. В задницата ми приличи на A class но отпред е по различна

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано само не я спре някой бюрократ,че в БГ с лопати да ги ринеш........Браво за идеята и постигнатото......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Antony

Радвам се че най накрая станахме свидетели на Българска кола. Струва ми се обаче че дизайна е твърде радикален за масовия пазар. Май ще си остане само концептуален автомобил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest manniakk

доколкото бях чул Мерцедес би бяха спонсорирали, затова е нормално че е базирано на тях...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Прилича си на истински европейски автомобил :D. Бонбон е . Според мен би подхождал на дамите.Иначе забележете фара как прилича на рибка :D ... като вземете под внимание и фугите по продължението назад :D.Аз също съм горд ,че най-накрая някой създаде български автомобил и ако има производство със сигурност ще е много достъпен . Да се надяваме ,че ще е надежден и качествен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...