OXYGEN 0 #1 Публикувано 6 Април, 2007 (Редактирано) Прототипът на студентите от Техническия университет по проекта „Кола, произведена в България" вече е в движение, съобщиха от Speed-Press. Вчера хечбекът с име "Юнивърс" направи първите си обиколки на самолетната писта в Сливен. "Юнивърс" е с двигател от Smart Forfour, на чиято платформа е създаден. Окачването му също е на Smart, но някои от частите и детайлите са български. Автомобилът може спокойно да вдига 130-140 км/ч. Монтирана е 5-степенна скоростна кутия. На Софийския автосалон през юни, прототипът ще бъде изложен в три версии с цветовете на българското знаме - хечбек, комби и тунинг вариант. Засега няма индикации за производство, но въпреки това екипът на Лешке ще направи бизнес план. http://news.ibox.bg/material/id_722331038/fpage_0/#clist Редактирано 6 Април, 2007 от OXYGEN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #2 Отговорено 6 Април, 2007 Абе не знам що ама тва много ми прилича на Mitsubishi Colt - ето това: http://www.yomiuri.co.jp/atcars/impression...mihori_colt.jpgВерно че е има разлики, ама в общи линии... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest manniakk #3 Отговорено 6 Април, 2007 хубава е колицана. В задницата ми приличи на A class но отпред е по различна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #4 Отговорено 6 Април, 2007 Дано само не я спре някой бюрократ,че в БГ с лопати да ги ринеш........Браво за идеята и постигнатото...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Antony #5 Отговорено 6 Април, 2007 Радвам се че най накрая станахме свидетели на Българска кола. Струва ми се обаче че дизайна е твърде радикален за масовия пазар. Май ще си остане само концептуален автомобил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest manniakk #6 Отговорено 6 Април, 2007 доколкото бях чул Мерцедес би бяха спонсорирали, затова е нормално че е базирано на тях... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Rust #7 Отговорено 6 Април, 2007 Прилича си на истински европейски автомобил . Бонбон е . Според мен би подхождал на дамите.Иначе забележете фара как прилича на рибка ... като вземете под внимание и фугите по продължението назад .Аз също съм горд ,че най-накрая някой създаде български автомобил и ако има производство със сигурност ще е много достъпен . Да се надяваме ,че ще е надежден и качествен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове