_ICO_ 0 #1 Публикувано 2 Юни, 2017 Колеги чува се леко свистене от кутията при ускорение.Колата е 2004 г. И е на около 240 000 км..Предстои обслужване на мотор и кутия..имат ли някви типични проблеми автоматичните кутии на този модел Изпратено от моят SM-J710F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 2 Юни, 2017 За наша радост автоматика на 7ма ген с 2.0 и 2.4 нямат проблеми. Проблемите идват с нередовно обслужване. Има теми за сменени соленоиди, но са пренебрежимо редки случаи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #3 Отговорено 3 Юни, 2017 За свистене не съм срещал писано, но ако е нещо подобно на тихичко тролейбусно виене, тогава е друга работа. Чува се на това видео (между 1:40 и 1:50). Диагнозата -лагер, който се сменя с капака на кутията, понеже същият превърта в леглото си. Проблемчето е старо и известно. Мнозина карат с него (не влошава работата на автомата), а тези които не го понасят -ремонтират. Някои дори в домашни условия: https://www.drive2.ru/c/288230376152347366/ Дано не ти е проблем руският, но там Акорд7 е доста популярен, а стандарта на живот изисква сръчност. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #4 Отговорено 3 Юни, 2017 Този капак има ли отношение към профилактиката ? В смисъл - сваля ли се когато ти профилактират (сменят маслото ) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #5 Отговорено 3 Юни, 2017 Не, маслото се източва от пробката и се налива през щеката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_ICO_ 0 #6 Отговорено 4 Юни, 2017 Да шума е същия като на видеото но много по слабо изразен..при мен трябва много да се заслушаш за да го чуеш.Също така преклюването от първа на втора ми се струва че е по усезателно от колкото на останалите предавки..Не съм се качвал в друг акорд автомат и нямам представа дали е така..Имам един стар митсубиши лансър автоматик но при него смяната на предавките е като ритник в гърба и не може да ми бъде база за сравнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #7 Отговорено 5 Юни, 2017 Всичко е нормално. Карай си и не го мисли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове