agresor41 29 #1 Публикувано 6 Май, 2017 Здравейте колеги. Може ли някой да ми каже какъв е цвета на кабела на детонационния датчик и в кой пин на буксата на компа влиза? Ако може и снимки, ще съм много благодарен. Става въпрос за hrv D16W5. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #2 Отговорено 6 Май, 2017 (Редактирано) Изнамерих нещо.Това ли е? Редактирано 6 Май, 2017 от agresor41 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #3 Отговорено 6 Май, 2017 Точно това е . Кабелът е червено със синьо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #4 Отговорено 7 Май, 2017 Благодаря Маркони, за сетен път ме спасяваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #5 Отговорено 27 Юли, 2017 Здравейте.Най накрая реших проблема с детонационния датчик.Пуснах нов кабел от компа и го запоих директно на пина на датчика,отгоре сложих термошлаух и го напълних със силикон и тръгнах за морето.Карлово-Варна с доста агресивно каране и пуснат климатик,като на магистралата съм карал от 140 до 160 км. В час и разход 11,100 на 100км газ.За изминати 400 километра на газ чекат не светна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
momoty 6 #6 Отговорено 27 Юли, 2017 Много добър разход,за това яздене Изпратено от моят Lenovo P70-A с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #7 Отговорено 4 Август, 2017 На вниманието на знаещите и разбиращите! Извинявам се на колегата, че му ползвам темата, но проблема е на CRV-Ka20A4.Дали ако открия кабела и повторя процедурата описана по горе, ще реша проблема и с моя детонационен датчик? В тоя ред на мисли, кой аджеба е кабела на моя компютър? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #8 Отговорено 4 Август, 2017 Колегата е открил/доказъл ,че проблема е в кабела, а не в датчика. За съжаление начинът е проба-грешка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #9 Отговорено 9 Август, 2017 На вниманието на знаещите и разбиращите! Извинявам се на колегата, че му ползвам темата, но проблема е на CRV-Ka20A4.Дали ако открия кабела и повторя процедурата описана по горе, ще реша проблема и с моя детонационен датчик? В тоя ред на мисли, кой аджеба е кабела на моя компютър? нямам си на изея,ще стане ли.Аз смених три датчика и не стана,за това реших да опитам по този начи и стана. Намери кой е кабела откачи буксата от компютъра и буксата на датчика и ако няма верига пускай нов кабел.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #10 Отговорено 10 Август, 2017 При мен от време на време, особено като пусна климатика(направо полудява), ми изписва, че няма сигнал от кнок сензора.така,че ако се случи в момент на имане на сигнал...... незнам. Отделно, аз не знам къде е сензора при HRV, сигурно е на достъпно място, но на CRVто...... е много зле положението, снощи пак се мъчих да си провра ръката, да разкача поне буксата и греда. Решил съм (понеже съм поръчал сензора) да махам всмукателните тръби, хем да почистя и дросела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #11 Отговорено 10 Август, 2017 Сензора винаги е на гадно място.Трябва да е в основата на блока между 2 и 3 цилиндър.Като разглобяваш,почисти и отдушника на маслените пари ,че друг път няма да разглобиш там.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
agresor41 29 #12 Отговорено 10 Август, 2017 Аз свалих предния мост и тръбата от испускателния колектор до катализатора и се отвори достатъчно място за работа.Времето за разглобяване и сглобяване е около три часа без да си даваш зор,ако не удариш на греда разбира се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SLR 1 #13 Отговорено 26 Септември, 2020 Аз смених два датчика . Пъривят на Autodoc изкара 3 месеца, втория се оказа пълен боклук марка Meat Doria. Накрая взех втора ръка от црв-2005год за 40 лева и за сега работи безотказно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове