roni_c 2 #1 Публикувано 9 Април, 2017 Здравейте, от скоро съм собственик на горепосочената Хонда. Скоро ще постна снимки. Въпросът ми към запознатите колеги е, знаете ли какви са крушките във фаровете на къси и на дълги?Виждам, че фаровете са с лупи на късите и на пръв поглед светлината изглежда като от халогенна крушка, а не ксенон. Изглежда, че едната крушка свети по-слабо от другата и май ще се наложи да сменя и двете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 305 #2 Отговорено 9 Април, 2017 На късите, мисля, са H1, знам защото съм ги сменял. На дългите - друг да каже, възможно е да са същите. Всъщност, май късите са си кусурлия на този модел. При мен беше същото, десния фар светеше 2 пъти по-слабо. Първото, което открих - беше обърната/завъртяна на 180гр крушката. Мисля (трябва да го провериш), че правилното положение е скосеното на цокъла да е нагоре, към кабела на масата. Подобрението не беше голямо. Смених крушката - същото; размених от двата фара - същото. Тогава, с парцалче намотано на тънка пръчица за шишче, напоено със спирт, бърках през дупката на крушката и чистих колкото може лупата отвътре. Оправи се, но не разбрах дали от чистенето или от по-старателното наместване на крушката, с помощта на огледало. Все пак, недоумявам, защо конструкцията позволява неправилно монтиране/обръщане на крушката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #3 Отговорено 9 Април, 2017 Крушките на къси и дълги са H1. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове